TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Henrik Lundqvist avslöjar fruns beslut: ”Är för hennes skull”

10 nov, 2022 
Daniel Sörensen
Henrik Lundqvist berättar om frun Therese Anderssons val att hålla sig okänd
Henrik Lundqvist, 40, är ”King Henrik” med hela New York.
Hans fru Therese är inte alls lika välkänd.
– Det är aktivt valt för barnens och hennes skull, att det är skönt när vi är ute när folk inte vet vilka de är, berättar han i den nya SVT-dokumentären Henrik Lundqvist – En hockeysaga.
Annons
Börje Salming: ”Mellan 500-600 stygn"Brand logo
Börje Salming: ”Mellan 500-600 stygn"

I oktober 2005 debuterade Henrik Lundqvist som förstemålvakt i klassiska NHL-laget New York Rangers. Det gick så pass bra att han ganska snabbt kom att kallas ”The King” eller ”King Henrik” av supportrarna. Under de kommande åren slog han rekord på rekord och hyllades som en av den nordamerikanska hockeyligans bästa målvakter.

Men karriären fick ett tråkigt slut. Efter säsongen 20/21, hans sista år i New York, var tanken att han skulle flytta till Washington Capitals och göra något år där, men så blev det inte. Lundqvist fick nämligen hjärtproblem och tvingades operera sitt hjärta sommaren 2021.

Efter pensionen har han fått ett nytt jobb – inom Rangers-organisationen. En skräddarsydd roll som ambassadör för Madison Square Garden Entertainment Corp. Tack vare sin karisma och charm har han bland annat agerat expertkommentator på arenans egna tv-kanal.

Berättar om fruns val

I den nya SVT-dokumentären Henrik Lundqvist – En hockeysaga pratar den före detta landslagsmålvakten om sitt liv i rampljuset. Reportern Marie Lehmann har följt hans karriär i många år, men även privatlivet.

Annons

Bland annat frågar hon om Lundqvists fru, Therese Andersson. Paret träffades redan 1998 då Henrik Lundqvist spelade i Frölunda. Han och Therese gifte sig på Jungfruöarna i Karibien 2011 och har tillsammans två döttrar, Charlise och Juli. Medan Henrik levt ett uppmärksammat liv i fart och fläkt har Therese och barnen lyckats hålla sig i förgrunden.

Henrik Lundqvist och Therese Andersson sysslar en del med välgörenhet. Det är under de stunderna som hon eventuellt syns ute i offentligheten.
Henrik Lundqvist och Therese Andersson sysslar en del med välgörenhet. Det är under de stunderna som hon eventuellt syns ute i offentligheten.

– Det är aktivt valt för barnens och hennes skull, att det är skönt när vi är ute när folk inte vet vilka de är. Hon känner sig bekväm i den rollen, förklarar han i dokumentären.

”Du har inget val, det är så det är”

Vidare berättar Lundqvist för Lehmann hur hans hockeykarriär egentligen har påverkat familjelivet.

– Det är en stor del du offrar där, du lägger tid på hockeyn och resorna och förberedelser i stället för familj. Du har inget val, det är så det är, säger han och tillägger:

– Jag tror det är viktigt att de känner också att man är närvarande, det lilla det blir under vintern.

FOTO: Kathy Willens/AP/TT, Anthony Behar/SipaUSA/TT, SVT/skärmdump

Annons