Henrik Lundqvists lyxliv med hustrun Therese Andersson och barnen

12 sep, 2021 
https://image.hant.se/johanna-alm-byline.jpeg.jpg?imageId=7655263&x=0&y=0&cropw=100&croph=87.5&width=1318&height=1318Johanna Alm
Henrik Lundqvist och Therese Andersson
Tidigare i år kom nyheten att Henrik Lundqvist lägger av med ishockeyn efter 21 år som professionell spelare.
Nu är lyxlägenheten på Manhattan, i New York, till salu.
Annons
Kändisarnas dyraste bröllop – se priserna här
Kändisarnas dyraste bröllop – se priserna här

Henrik Lundqvist, 39, är en svensk före detta professionell ishockeymålvakt. Det var under en presskonferens tidigare i sommar som ishockeystjärnan meddelade att han lägger av med ishockeyn.

– Varför vi är här i dag, det är för att det är ett nytt kapitel i min historia. Jag har valt att lägga ner min ishockeykarriär. Det är väldigt mycket tankar och känslor så klart, sa han då.

Henrik Lundqvists hälsoproblem

Efter 15 år i New York Rangers köptes Henrik Lundqvist förra året ut och han skrev istället på för en säsong med Washington Capitals. Men på grund av hjärtproblem blev det inget spel. Hjärtproblemet åtgärdades dock tidigare i år och det fanns en förhoppning om att hockeymålvakten skulle vara tillbaka på isen i slutet av säsongen, men han var tillbaka redan i februari.

Men sedan kom ännu ett bakslag för Henrik. På grund av ytterligare hälsoproblem beslutade han sig för att lägga av med hockeyn helt och hållet och inte utsätta sin kropp för fler risker.

Annons

Henrik Lundqvists hemliga lyxliv med familjen

Sedan tio år tillbaka är Henrik Lundqvist gift med sin kärlek Therese Andersson som han har barnen Charlise och Juli med. Familjen är bosatt i USA.

Efter att Henrik meddelade att han lägger av med hockeyn är nu är ett av stjärnans tidigare hem i New York till salu.

Lägenheten, på 120 kvadratmeter, har ett utgångspris på 25 miljoner kronor och ligger i det eftertraktade området Upper West Side på Manhattan. Lägenheten ligger på den 20:e våningen – med utsikt över Hudsonfloden.

Utöver boendet i New York äger Henrik en lyxig strandvilla i Onsala utanför Göteborg samt en lägenhet i Florida.

Henrik har även ett stort bilintresse. Vid 19 års ålder köpte han sin första bil – en röd Pontiac Firebird. Intresset har därefter utvecklats vidare och den svenske målvakten äger numera flera lyxbilar.

Annons

För drygt ett år sedan lade han även ut en bild på sig själv i en grå sportbil av märket Porsche.

Det verkar till synes inte gå någon nöd på den tidigare professionella hockeymålvakten och hans familj, som verkar må bra trots Henrik Lundqvists hjärtproblem och beslutet att lägga av med ishockeyn.

FOTO: Henrik Lundqvist/Instagram, REX/TT, Björn Larsson Rosvall/TT

Annons