Farah vädjar till aktivister inför maraton

Farah vädjar till aktivister inför maraton

Storbritanniens 40-årige löparstjärna Mo Farah vädjar till aktivister att inte störa söndagens London Marathon. Arkivbild.

Adam Davy/AP/TT

Löparlegendaren Mo Farah ska springa sitt sista maraton i karriären på söndag i London. Inför avskedslöpningen vädjar han till eventuella aktivister att avstå från att störa loppet, rapporterar The Guardian.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Säkerhetsarrangemangen längs London Marathons bansträckning har ökats efter att först djuraktivister protesterat vid den klassiska hästkapplöpningen Grand National i Liverpool förra veckan och en miljöaktivist i måndags genomförde en protest vid snooker-VM i Sheffield.

Den nu 40-årige Mo Farah sade att söndagens maraton kommer att bli hans sista eftersom hans kropp inte längre klarar av den omfattande träning som loppen kräver. Och han uppmanade aktivister att inte störa loppet, inte bara för att det är hans sista utan också för att det av många springs för välgörenhet.

– Det är så många som deltar och springer för nära och kära, samlar pengar till välgörenhet och gör skillnad för andra. Det är vad vi måste komma ihåg. Det är det som London Marathon handlar om, sade Mo Farah.

Löparlegendaren sade också att det kommer att vara känslosamt att springa söndagens maraton.

– Efter loppet kanske det blir tårar och känslor. Jag närmar mig slutet på min karriär, sade Farah enligt The Guardian.

Mo Farah är bland annat flerfaldig OS-mästare med dubbla OS-guld, på 5 000 och 10 000 meter, både i London 2012 och i Rio de Janeiro 2016. Farah har också vunnit sex VM-guld.

FRÅN FÖRSTASIDAN