Debutanten imponerade – bättre än stjärnorna

Debutanten imponerade – bättre än stjärnorna

Ella Halvarsson efter debutloppet i världscupen.

Anders Wiklund/TT
Trots jetlag och sent besked om att få debutera i världscupen i skidskytte. Ella Halvarsson sköt bäst av alla svenskorna i distansloppet i Östersund.
– Jag är jättenöjd och stolt, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

När Stina Nilsson blev förkyld fick Ella Halvarsson möjlighet att debutera i världscupen, i distansloppet hemma i Östersund.

Först dagen före loppet fick hon besked om start. Då hade hon bara 1,5 dygn tidigare kommit hem från Kanada där hon tävlat i IBU-cupen.

23-åringen slutade 33:a efter bara en bom. Hon var bäst av alla svenskor på skjutvallen.

– På vallen kändes det jättejättebra, det kändes lätt att skjuta i dag. Och att få sticka ut här och ha publiken med sig, det har jag lyfts fram av. Distansen är inte min favoritdistans och det är jättetuffa banor här. Samtidigt hade jag ingen press på mig heller utan kunde bara åka ut och göra min grej så bra jag kan, säger hon.

Både landslagsledare och de andra åkarna var imponerade av hennes insats.

– Distansen i Östersund är ju världscupens absolut tuffaste svåraste bana och tävling. Det är verkligen respektingivande det hon gör i dag, säger Mona Brorsson.

– Hon gör det verkligen jättebra, hade fokus på sig själv hela vägen. Det är ett tufft lopp och hon kan vara nöjd. Jag hoppas hon får en motivationsboost, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

FRÅN FÖRSTASIDAN