Courtois sågar förbundskaptenen: "Djupt besviken"

Courtois sågar förbundskaptenen: "Djupt besviken"

Thibaut Courtois. Arkivbild.

Hussein Malla/AP/TT
Ett bråk om lagkaptensbindeln i det belgiska fotbollslandslaget har gjort att stjärnmålvakten Thibaut Courtois har lämnat truppen.
Real Madrid-spelaren kommer inte att spela mot Estland på tisdag.
– Jag är chockad och överraskad, säger förbundskaptenen Domenico Tedesco.
"Han ger en ensidig och partisk bild", kontrar Courtois.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det är en rörig konflikt som blossat upp i det belgiska landslaget.

När Belgien i helgen spelade 1–1 mot Österrike i EM-kvalet valde förbundskapten Domenico Tedesco att låta anfallaren Romelu Lukaku bära lagkaptensbindeln i skadade Kevin De Bruynes frånvaro.

Det gillade inte målvakten Thibaut Courtois.

Courtois ansåg att han skulle ha varit lagkapten och även fast Tedesco har meddelat att tanken var att Real Madrid-stjärnan skulle ha varit kapten i tisdagens kvalmatch mot Estland så har Courtois lämnat landslaget i vredesmod.

– Efter matchen ville Thibaut prata och berättade att han åker hem eftersom han var besviken och förolämpad. Jag är chockad och överraskad över att han kände så, säger Tedesco.

"Djupt besviken"

Själv delar han inte sin förbundskaptens bild.

"Jag var överraskad att höra tränarens kommentarer under presskonferensen där han gav en ensidig och partisk redogörelse över ett privat samtal vi hade efter matchen mot Österrike", skriver Courtois på Instagram.

"Jag vill göra det tydligt att detta är varken första eller sista gången jag pratar med en tränare om problem i omklädningsrummet, men det är första gången en tränare pratar om det offentligt. Jag är djupt besviken över detta men jag vill förtydliga att tränarens bedömning inte är förenlig med verkligheten."

Tvåa i Sveriges grupp

Belgiska tidningen The Het Nieuwsblad skriver att Courtois lämnade landslaget direkt efter matchen mot Österrike, och dök inte ens upp på hotellet för återsamling.

– Det är en sorglig situation, säger mittbacken Jan Verthongen.

Med Courtois, som har gjort över 100 landskamper, borta väntas oprövade Matz Sels få chansen mot Estland.

Belgien är på andra plats i EM-kvalgrupp F, en poäng före Sverige.

FRÅN FÖRSTASIDAN