Ingen vet hur Bø ska slås: "En klass för sig"

Ingen vet hur Bø ska slås: "En klass för sig"

Ingen hänger med Johannes Thingnes Bø i skidspåren. Han tog sitt fjärde VM-guld när han vann distanstävlingen.

Anders Wiklund/TT
Skidskytte-VM:s okrönte kung heter Johannes Thingnes Bø. Han har tagit guld i alla lopp han hittills kört. Och ingen verkar veta hur han ska kunna stoppas.

– Han är i en klass för sig, säger Martin Ponsiluoma.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Guld i mixedstafett, guld i sprint, guld i jaktstart och guld i distansloppet – och med marginal dessutom. Johannes Thingnes Bø vann med över en minut, trots två bom i 20-kilometersloppet.

Som vanligt var han snabbast i spåret. Den näst snabbaste åkaren, schweizaren Jeremy Finello, var nästan två minuter långsammare.

– Det är ju inte bara jag som är långt bakom honom. Det är väl det som är trösten, att resten av världen är en bit bakom Johannes Thingnes Bø, och att han är i en klass för sig. Det är lite svårt att veta vad man ska göra för att bli så bra. Jag får bara försöka följa med honom på varje träningspass och se vad han äter och försöka bli så bra som möjligt, säger loppets tvåa Sturla Holm Lægreid.

"Inte mycket att göra"

Svenskarna imponeras också av norrmannens överlägsenhet.

– Det är svårt att slå honom när han är så bra som han är nu. Det är riktigt imponerande det han gör, han åker så jäkla mycket fortare än alla andra. Jag vet inte hur man ska stoppa honom. Han har kant in och åker överlägset snabbast, då är det inte så mycket att göra, säger Martin Ponsiluoma som kom elva efter fyra bom.

Tänker på nästa säsong

TT: Vad gör honom onåbar just nu?

– En bra fråga, jag är väldigt imponerad. Jag har sagt hela säsongen att han gjort det fantastiskt bra men att han inte vinner allt på VM. Nu har han vunnit tre av fyra individuella lopp och ser ut som han är väldigt svårt att slå, det imponerar på mig otroligt mycket, säger Sebastian Samuelsson, trea i loppet och 1.11 minuter efter norrmannen som hade en mer bom och därmed fick en mer straffminut.

– Och ska man vara ärlig, jag vet inte hur man tar in en minut på honom. Jag tror att man redan nu börjar tänka på sommaren och hösten, på hur man ska göra för att komma närmare och slå honom. Han är en tuff motståndare.

TT: Så du börjar redan nu tänka på nästa säsong?

– Det är en arbetsskada.

FRÅN FÖRSTASIDAN