Hector kör lagtävlingen – Lövblom får VM-biljett

Hector kör lagtävlingen – Lövblom får VM-biljett

Sara Hector inleder alpina VM med att köra lagtävlingen för Sverige. Arkivbild.

Alessandro Trovati/AP/TT
Alpinstjärnan Sara Hector avstod lagtävlingen på OS förra året. I VM är hon däremot uttagen, i det som blir den första tävlingen för svensk del. Samtidigt kompletteras den svenska VM-truppen med storslalomåkaren Hilma Lövblom. Med Hector i laget ökar Sv

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Med Hector i laget ökar Sveriges medaljchanser markant. Redan förra månaden sade 30-åringen att hon inte hade för avsikt att stå över lagtävlingen i VM, som hon gjorde på OS i fjol.

”Jag tycker verkligen att det är kul att tävla i lag. Så det känns viktigt och också väldigt roligt, sade Hector i en intervju med Dagens Nyheter.”

När det svenska laget presenterades på söndagen fanns Hector som väntat med, tillsammans med Hanna Aronsson Elfman, Estelle Alphand, Kristoffer Jakobsen och Mattias Rönngren. I tisdagens tävling blir en av damernas reserv, medan det saknas sådan på herrsidan.

Den svenska VM-truppen utökas också med ett namn. Hilma Lövblom, 22, tas ut för att köra storslalom i Méribel på torsdag. Lövbloms 13:e-plats i världscupen i Kronplatz i slutet av januari fällde avgörandet.

"Med placeringen i Kronplatz har hon delvis uppfyllt kriteriet och hon har på senaste tid visat en uppåtgående och positiv trend på Europacupen. Därför har samtliga tränare varit överens om att ta med henne på VM", säger Manuel Gamper, huvudtränare för det svenska damlandslaget, i ett pressmeddelande.

FRÅN FÖRSTASIDAN