extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Skönhetsingreppet blev till en mardröm för Jack, 22: ”Skräckfilm”

26 jun, 2023 
Skönhetsingreppet blev till en mardröm för Jack, 22: ”Skräckfilm”.
Jacks efterlängtade utseendeförändring gick fruktansvärt fel.
Nu varnar 22-åringen för det omtalade ingreppet.
– Det såg ut som någonting som var hämtat från en skräckfilm, säger han till Daily Mirror.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Teresa utseendeförvandling – gick ner 180 kilo
Teresa utseendeförvandling – gick ner 180 kilo

När modellen Jack James, 22, flög till Turkiet – landet dit många reser för att utföra diverse plastikoperationer och skönhetsingrepp – för att fixa sina tänder kunde han aldrig föreställa sig vad som skulle komma att hända.

Han hade bestämt sig för att göra veneers, även kallat skalfasader, för att ”se bättre ut på bild” och i september reste han till Istanbul för att förverkliga sin dröm. Han hade lagt undan drygt 40 000 kronor för att kunna betala för sina nya tänder.

Modellen Jack James ville snygga till sin tandrad. Han reste till Turkiet.
Modellen Jack James ville snygga till sin tandrad. Han reste till Turkiet.

”Sa att mina tänder var katastrofala”

Daily Mirror skriver att Jack inledningsvis var nöjd över resultatet, men efter ett par månader började han uppleva fruktansvärd andedräkt och blödningar så han uppsökte en tandläkare.

Annons
Jacks tänder innan ingreppet.
Jacks tänder innan ingreppet.
Efter någon månad började Jack blöda i munnen.
Efter någon månad började Jack blöda i munnen.

Jack, som ursprungligen är från engelska Manchester, fick höra att hans tänder var i ett hemskt skick och han skulle behöva punga ut ytterligare 275 000 kronor för att rädda upp situationen.

– Jag letade efter en akuttandläkare och tog några röntgenbilder. Tandläkaren sa att mina tänder var katastrofala och att jag hade en infektion, säger han till tidningen.

Eftersom han inte hade råd att genomföra operationen i Storbritannien kontaktade han kliniken i Turkiet för att se om de kunde hjälpa honom eftersom att problemen hade uppstått efter att han gjort sitt skönhetsingrepp hos dem.

Annons

– De höll fast vid att det inte var deras fel och att jag var tvungen att betala fullpris för att de skulle lösa det, säger Jack.

Det som skulle vara ett snyggt och roligt skönhetsingrepp blev till en mardröm för Jack.
Det som skulle vara ett snyggt och roligt skönhetsingrepp blev till en mardröm för Jack.

Såg ut som en haj

För drygt 61 500 kronor skulle den turkiska kliniken fixa hans leende igen, så han flög tillbaka till Istanbul i juni. De tog ut alla hans tänder och satte in nya, tillfälliga tänder. Han säger att han förvånades över att de hade filat ner hans äkta tänder, vilket gjorde att han ”såg ut som en haj”.

Jacks hajtänder.
Jacks hajtänder.

Efter att ha fått en helt ny tandrad återvände han till sitt hemland, men problemen var inte över. En dag när han borstade tänderna ramlade en krona ut och det blev ett stort hål.

Annons

– Det såg ut som någonting som var hämtat från en skräckfilm, säger han.

Jack varnar nu andra för att resa utomlands för att fixa sina tänder. Efter sina dåliga erfarenheter från kliniken i Turkiet litar han inte längre på att utländska tandläkare är lika seriösa och duktiga som de inhemska.

– Jag är besviken på mig själv. Jag känner egentligen för att ta ut alla mina tänder. Jag önskar att jag hade gjort kompositfasader i stället för att sätta in skalfasader, men det går inte att ändra så här i efterhand.

FOTO: SWNS

Annons