Skönhetsdrottningen Anastasiia Lenna krigar för Ukraina: ”Låt oss...”

Anastasiia Lenna

Flera ukrainare stannar kvar och försvarar sitt land efter Rysslands invasion.
Skönhetsdrottningen Anastasiia Lenna är en av dem.
– Alla som korsar den ukrainska gränsen med avsikt att invadera vårt land kommer att dödas! säger hon.
0:36

Efter reklamen: Verifierade bilder från Ukrainakonflikten

(0:36)

Kriget i Ukraina är inne på sin femte dag. På måndagsmorgonen kom rapporter om ytterligare attacker i landets två största städer Kiev och Chakril, och världen håller andan om vad som ska hända härnäst.

Flera länder har infört sanktioner, fördömt Rysslands invasion och tagit emot folk som försöker fly det krigsdrabbade landet. Samtidigt har flera ukrainare valt att stanna kvar för att strida och försvara sitt land.

Skönhetsdrottningen Anastasiia Lenna, 24, som var landets Miss Ukraina 2015, är en av dem som stannat kvar. Under söndagen la hon upp en bild på Instagram där hon var både beväpnad och iklädd militärkläder.

”Kommer att dödas!”

Ända sedan Rysslands president Vladimir Putin, 69, gav order om att invadera Ukraina, har Anastasiia Lenna använt sina sociala medier för att sprida och samla in omvärldens stöd.

”Alla som korsar den ukrainska gränsen med avsikt att invadera vårt land kommer att dödas!”, sa hon i ett klipp Instagram under lördagen, enligt The Sun.

På Instagram, där hon har närmare 100 000 följare, har hon även uttryckt sitt stöd för landets president Volodymyr Zelenskyj, 44, och kallat honom för en ”sann och stark ledare”.

Skönhetsdrottningens uppmaning

I flera år har hon publicerat bilder på sig själv när hon vapentränar i olika miljöer. Nu uppmanar hon myndigheter och ukrainare att ta ner alla vägskyltar för att göra det svårare för ryssarna att hitta i landet.

– Vår fiende har usel kännedom och vet inte hur man sonderar terrängen. Låt oss se till så att de hamnar i helvetet, säger hon i ett annat klipp, enligt The Sun.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sveriges historiska beslut – skickar 5 000 pansarskott

Under söndagen meddelade Sverige att man fattat ett historiskt beslut och skickar 5 000 pansarskott, 135 000 fältransoner, 5 000 hjälmar och 5 000 kroppsskydd till Ukraina.

– Sverige kommer att gå fram med ett omfattande stöd till Ukrainas väpnade styrkor i nära samordning med andra länder. Den här frågan är större än Ukraina, Ryssland hotar hela den europeiska säkerhetsordningen, sa statsminister Magdalena Andersson, 55, på söndagens presskonferens.

Under natten till måndagen antog Belarus en ny grundlag som tillåter kärnvapen. Landet planerar att ansluta sig till den ryska invasionen under måndagen, uppger en amerikansk regeringsföreträdare för Washington Post.

Demonstration för Ukraina

Över hela världen hålls demonstrationer för att visa stöd för Ukraina.

Probal Rashid

LÄS OCKSÅ: Putins okända skönhetsingrepp – experterna svarar

LÄS OCKSÅ: Putins älskarinna har gömt undan 100 miljoner dollar

Foto: Instagram, Probal Rashid

SENASTE NYTT!