Skarpa anklagelsen mot Harry och Meghan – hovets stora oro

Drottning Elizabeth, Meghan Markle och prins Harry

Prins Harry och hertiginnan Meghan återvänder till London för att fira drottning Elizabeth.
Men hovet är oroliga att de ska utnyttja besöket för egen vinning.
– De har absolut slagit en järnring runt henne, säger hovexperten Russell Myers.
0:38

Efter reklamen: Drottning Silvia "Ett barn blir flykting varje sekund"

(0:38)

Slå på ljud

Turerna inom det brittiska kungahuset har varit många och blåsväder efter blåsväder har avlöst varandra. När drottning Elizabeth i år firar 70 år på tronen kommer firandet se helt annorlunda ut jämfört med tidigare.

Under årets traditionella firande på balkongen i Buckingham Palace kommer familjemedlemmarna begränsas till drottningen och de som fortfarande har kungliga förpliktelser, vilket innebär att prins Harry, hertiginnan Meghan och prins Andrew inte kommer att närvara på balkongen.

Drottning Elizabeth

I år firar drottning Elizabeth 70 år på tronen och det förväntas bli stort firande i England.

Katielee Arrowsmith / SWNS / TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Drottning Elizabeths första möte med barnbarnet

Samtidigt har prins Harry och hertiginnan kommit med det oväntade beskedet att de reser från Kalifornien till England för att fira drottning Elizabeth. Det blir första gången som monarken får träffa sitt barnbarn Lilibet, 11 månader.

”Prins Harry och Meghan, hertigen och hertiginnan av Sussex, är glada och hedrade över att tillsammans med sina barn närvara vid firandet av drottningens platinajubileum i juni”, skrev prinsparet i ett pressmeddelande enligt The Sun.

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth kommer inom kort få träffa barnbarnet Lilibet för första gången.

STEVE PARSONS

”Slagit en järnring runt henne”

Samtidigt ses besöket med stor skepsis av hovexperten Russell Myers. Enligt Daily Mail har ett tv-team från Netflix följt efter paret den senaste tiden och man misstänker att de är i full färd med att spela in en dokumentär.

Russel Myers säger att hovet är oroliga för att besöket bara är ett sätt för att skaffa fram mer material till dokumentären. Till tv-programmet Today säger han att hovets rådgivare tagit oron på största allvar.

– De har absolut slagit en järnring runt henne. De har säkert avrått Harry och Meghan från att göra det, men vem vet vad de kommer att göra? säger han enligt Daily Mail.

Hertiginnan Meghan och Prins Harry

Hovexpertten Russell Myers säger att hovet är oroliga för att hertiginnan Meghan och Prins Harry ska utnyttja besöket för att få material till en dokumentär.

MISC

Stoppade Meghans serie på Netflix

Nyligen skrotade Netflix Meghan Markles egna animerade serie Pearl. Många spekulerade att serien inspirerats av hennes egen barndom. Beslutet ska ha tagits för att spara pengar i en tid när streamingjätten tappat prenumeranter.

En källa till The Sun säger att det är oklart om prins Harry och hertiginnan Meghan verkligen vet vad som krävs för att få igenom en tv-serie.

”Producenterna känner att Harry och Meghan har varit ganska naiva i vissa avseenden och hur ett avtal faktiskt fungerar”, säger källan.

Foto: Katielee Arrowsmith / SWNS / TT, STEVE PARSONS, MISC

SENASTE NYTT!