extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Siamesiska tvillingarna överlevde mot alla odds – så lever de idag

02 okt, 2023 
De siamesiska tvillingarna Callie och Carter överlevde mot alla odd.
De siamesiska tvillingarna Callie och Carter fick beskedet att de inte skulle överleva födseln.
I dag är de sex år gamla och har precis lärt sig gå och snart ska de börja skolan.
– De har redan trotsat oddsen, och de kommer att fortsätta att göra det, säger mamma Chelsea till Metro.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

Chelsea Torres, 30, från Idaho i USA blev gravid i juni 2016. Under en ultraljudsundersökning månaden därpå fick hon det chockerande beskedet att hennes två flickor, Callie och Carter, var siamesiska tvillingar. Det var ett överväldigande och känslomässig besked för Chelsea.

– Jag minns inte mycket av det ögonblicket eftersom allt bara blev svart. Jag blev så chockad och livrädd. Allt jag kunde tänka var att de inte skulle överleva, säger hon till Metro.

Läkarna gav beskedet till den blivande mamman att chansen för att tvillingarna skulle överleva var minimal och om de skulle överleva skulle de tvingas genomgå många svåra och långa operationer.

Chockades efter förlossningen

Den blivande mamman Chelsea, som vad både rädd och chockad, var övertygad om att hennes döttrar inte skulle överleva längre än 24 timmar.

Annons

Trots dessa dystra förutsägelser så föddes tvillingarna via kejsarsnitt. Det var en skrämmande upplevelse för Chelsea och efter födseln togs systrarna genast till neonatalavdelningen, där de vårdades i tolv timmar och tvingades vara utan sin mamma – men de hade i alla fall överlevt.

– Det var nästan overkligt att se att de hade överlevt och jag blev så chockad över att de mådde bra, säger hon till Metro och fortsätter:

– Jag hade ingen aning om hur jag skulle ta hand om eller ens hålla i siamesiska tvillingar. Det tog tid för mig att vänja mig och bygga upp mitt självförtroende som mamma till dessa unika barn.

Ska snart börja skolan

Under de följande åren tvingades tvillingarna Callie och Carter kämpa hårt. Det tog dem nästan sju år att lära sig gå, men de kämpade envist och mot alla odds lyckades de slutligen stå på sina två ben.

I dag, sex år efter deras födelse, är Callie och Carter bara veckor bort från att börja skolan. De har överträffat alla förväntningar och bevisat att ingenting är omöjligt om man bara kämpar tillräckligt hårt.

Annons

För mamma Chelsea har det hela tiden varit viktigt att respektera sina döttrars önskemål. Även om det finns en möjlighet att genomföra en operation för att separera tvillingarna, har Chelsea och läkarna beslutat att inte göra det. Systarna, som sitter ihop via magen, har uttryckt att de inte vill bli separerade och Chelsea stöder deras val.

Mamman syr döttrarnas kläder

Callie och Carter har också utvecklat sina egna unika personligheter.

– Callie är mer ”tjejig” och Carter är mer en ”pojkflicka”, berättar mamman.

Trots att livet har blivit en stor omställning så gör mamma Chelsea allt för sina älskade barn. Hon till och med syr deras speciella kläder själv.

Till en början var hon orolig för att visa döttrarna offentligt för att hon var rädd för att folk skulle skratta och reta dem. Men nu väljer de att inte bry sig om vad folk tycker.

Annons

– De försöker gå mer nu istället för att använda sin rullstol och de gör det fantastiskt. De vet också att de kan lyckas med vad som helst som de vill. De har redan trotsat oddsen, och de kommer att fortsätta att göra det, säger hon.

FOTO: INSTAGRAM

Annons