snackisar på sociala medier

Semmelvarianten som skapar reaktioner: "Gud så äckligt!"

Semla.

FOTO: Bertil Ericsson/TT
Varje år presenteras nya varianter av den traditionella semlan.
På Ekmans konditori i Trollhättan har man provat en variant som möts av både ris och ros.
Här är semmelwrapens efterträdare!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Världens största semla
0:30

Efter reklamen: Världens största semla

(0:30)

Slå på ljud

Många svenskar räknar ner dagarna tills bagerierna börjar sälja den traditionella semlan igen. För andra är fettisdagen den 21 februari bara ännu en tisdag. Och så finns det de som gillar semlor, men gärna experimenterar – som till exempel konditorn Mikael Ekman på Ekmans konditori i Trollhättan.

Nyheter24 har pratat med innovatören som ansåg att den banbrytande semmelwrapen som lanserades för åtta år sedan var för komplicerad. På Ekmans konditori uppfann Mikael Ekman efterträdaren: korv med bröd-semlan.

– Den smakar precis som en vanlig semla med vetebröd, en sträng mandelmassa, grädde, vaniljkräm och hallonsylt, säger Mikael Ekman.

Korv med bröd-semlan: Allt gott i en och samma tugga

Ägaren av Ekmans konditori, Mikael Ekman, var inte helt övertygad när semmelwrapen introducerades på marknaden. Sedan dess har vi sett fler varianter: våfflor, croissanter och shots, men Mikael ville ha något mindre kladdigt. Han ville ha något där det var enklare att få med allt gott i en och samma tugga.

Korv med bröd-semlan säljs för 40 riksdaler och är enkel att i några få tuggor smaska i sig. Många anser dock att semlan inte har utseendet med sig. De tycker helt enkelt att den ser oaptitlig ut.

Korv med bröd-semlan.
FOTO: Facebook

På sociala medier har kommentarsfälten fyllts av skeptiska kommentarer:

”Gud så äckligt!! Tacka vettja en hederlig semla”, kommenterar en.

“Ser oaptitlig ut, blir inte sugen på den”, kommenterar en annan.

Men de finns också de som välkomnar den udda varianten:

“Kul med nytt! Fördelen med detta känns som att grädden ej flyger åt alla håll när man äter den”.

FOTO: Bertil Ericsson/TT/Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN