Sarah, 36, blev gravid efter långa kampen – fick ett chockbesked

Sarah, 36, blev gravid efter långa kampen – då hon ett chockbesked

FOTO: SWNS
Sarah och Christian ville verkligen ha ett till barn, men hon fick tre raka missfall.
När hon blev gravid för en fjärde gång blev de överlyckliga – till vecka 20 då deras värld återigen brakade samman.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla om barnplanerna i framtiden
0:38

Efter reklamen: Charlotte Kalla om barnplanerna i framtiden

(0:38)

Slå på ljud

Efter tre smärtsamma missfall var Sarah Copeland och hennes partner Christian Rayner, 43, väldigt entusiastiska över det faktum att 36-åringen blivit gravid ytterligare en gång. Sedan tidigare hade paret 11-åriga dottern Mylee.

Men när de gick på det klassiska ultraljudet i graviditetsvecka 20 upptäckte barnmorskorna någonting som fick de blivande föräldrarna att tappa andan. De fick höra att deras ”mirakelbebis” hade ryggmärgsbråck. Barnets ryggrad hade helt enkelt inte växt som den skulle ha gjort – någonting som i förlängningen kan leda till infektioner, förlamning samt blås- eller tarmdefekter hos ett nyfött barn.

Christian, Sarah och deras dotter Mylee, 11.

Christian, Sarah och deras dotter Mylee, 11.

FOTO: SWNS

Läkarna rådde Sarah och Christian att agera snabbt, annars skulle deras lilla tjej att förbli förlamad från midjan och nedåt.

Mamman Sarah: ”Hon är mitt lilla mirakel”

Sarah opererades akut och kirurgerna trängde in i hennes livmoder för att skapa ett litet, litet hål i dotterns ryggrad så de kunde tömma den på ryggmärgsvätska. Operationen blev väldigt lyckad och på senare ultraljudsbilder kunde familjen till och med se hur dottern sparkade med benen.

Det har blivit mycket sjukhustid på sistone för Sarah.

Det har blivit mycket sjukhustid på sistone för Sarah.

FOTO: SWNS

– Hon är mitt lilla mirakel och jag är så glad att allt gick bra. Vi kände oss välsignade när vi såg hennes ben röra sig. Det var överväldigande, säger mamman enligt The Sun.

Den 22 juli beräknas Sarah föda sin dotter.

Kommer få leva med några nervskador

Läkarna satte tillbaka nerverna i bebisens ryggrad och lappade sedan igen hålet. Trots de glada nyheterna att hon kan röra sig har det visat sig att hon eventuellt kommer lida av några nervskador som kan påverka tarmarna.

Till slut gick det mesta bra för familjen, men dottern kommer troligtvis lida lite grann av sina nervskador.

Till slut gick det mesta bra för familjen, men dottern kommer troligtvis lida lite grann av sina nervskador.

FOTO: SWNS

– Jag är bara glad att hon kan röra sig. Det kommer att vara så mycket som hon kan göra framöver, som hon inte hade kunnat göra utan operationen, säger Sarah.

– Hon verkar kunna röra sina ben helt och hållet, men vi är inte säkra på om hon har benmusklerna som krävs för att kunna gå. Och om hon nu lär sig gå så kommer det förmodligen ta längre tid att lära sig än för andra barn, fortsätter hon.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN