sanna marin

Sanna Marin skiljer sig från Markus Räikkönen – efter otrohetsryktena

Finlands avgående statsminister Sanna Marin skiljer sig från Markus Räikkönen – efter otrohetsryktena.

FOTO: Minttu Saarni/Lehtikuva/TT, Markku Ulander/Lehtikuva/TT, Instagram
Finlands avgående statsminister Sanna Marin lämnar sin make Markus Räikkönen efter många år tillsammans.
Beslutet tillkännages bara en månad efter ett påstått otrohetsrykte.
– Vi ansöker om skilsmässa tillsammans. Vi är tacksamma för 19 år tillsammans och vår älskade dotter, skriver hon på Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vilda festfilmen på Finlands statsminister Sanna Marin
0:33

Efter reklamen: Vilda festfilmen på Finlands statsminister Sanna Marin

(0:33)

Slå på ljud

Onsdagen den 5 april meddelade Finlands statsminister Sanna Marin, 37, att hon skulle avgå som partiledare för finska socialdemokraterna, SDP, efter förlusten i valet.

Hennes parti fick 19,9 procent av rösterna, vilket resulterade i att de blev landets tredje största parti efter Sannfinländarna och Samlingspartiet. I samma veva bekräftades det att Samlingspartiets partiledare Petteri Orpo skulle bli ny statsminister i landet.

Markus Räikkönen och Sanna Marin.

Markus Räikkönen och Sanna Marin.

FOTO: Markku Ulander/Lehtikuva/TT

Marin uttryckte i samma stund att hon aldrig kommer att kandidera till president i framtiden. I stället ska hon fortsätta som vanlig riksdagsledamot.

Separerar efter knappt tre år som gifta

Det har även stormat lite kring Sanna Marins privatliv den senaste tiden. Landets genom tiderna yngsta statsminister – hon var bara 34 när hon fick titeln – har varit tillsammans med ex-fotbollsproffset Markus Räikkönen, 37, i hela 19 år. Men nu väljer paret att gå skilda vägar, trots att de gifte sig så sent som 2020. I dag, den 10 maj, har de skickat in ansökan.

Markus Räikkönen och Sanna Marin gifte sig 2020.

Markus Räikkönen och Sanna Marin gifte sig 2020.

FOTO: Minttu Saarni/Lehtikuva/TT

– Vi ansöker om skilsmässa tillsammans. Vi är tacksamma för 19 år tillsammans och vår älskade dotter, säger paret i en gemensam Instagram-story, enligt Iltalehti.

Deras dotter föddes 2018.

Räikkönen syntes på nattklubb med annan kvinna

Beslutet att separera kommer bara drygt en månad efter att ett otrohetsrykte skakat statsministerfamiljen. Finska skvallertidningen Seiska rapporterade om en bild som tagits på Markus Räikkönen där man ser hur han är öppet intim med en annan kvinna på en nattklubb i Helsingfors.

– Vi såg Markus och kvinnan för första gången vid midnatt på dansgolvet. De andra dansarna la också märke till dem, för de hade en väldigt intim stund, sa ett ögonvittne till Seiska redan i slutet av mars.

Det som förvånade mig mest var hur öppet Markus flirtade med kvinnan. Han brydde sig inte alls om hur det såg ut i andras ögon, trots att han är gift med Sanna, sa ett annat ögonvittne.

FOTO: Instagram, Minttu Saarni/Lehtikuva/TT, Markku Ulander/Lehtikuva/TT, Jussi Nukari/Lehtikuva/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN