ryssland

Putins högra hand Kadyrov om koranbränningen: Ni kommer att brinna

Rasmus Paludan, Ramzan Kadyrov och Vladimir Putin.

FOTO: TT
I helgen brände högerextremisten Rasmus Paludan koranen utanför turkiska ambassaden.
Handlingen har fått Arabvärlden att reagera starkt och nu rasar även Ramzan Kadyrov, ”Putins attackhund”, mot Sverige.
– Ni kommer att brinna i helvetet, era djävlar, skriver han på Telegram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Erdogan: ”Förvänta er inget stöd från oss”
0:20

Efter reklamen: Erdogan: ”Förvänta er inget stöd från oss”

(0:20)

Slå på ljud

Ramzan Kadyrov är Tjetjeniens president, men gör sig främst känd som Vladimir Putins ”attackhund” och högra hand. Efter Rasmus Paludans koranbränning utanför den turkiska ambassaden i Stockholm rasar nu presidenten mot Sverige, rapporterar Aftonbladet.

På meddelandetjänsten Telegram hävdar Kadyrov att ”politiska krafter” i Sverige är vad som godkände Paludans högerextrema handling.

– Ni kommer att brinna i helvetet, era djävlar, skriver han.

Protester på flera platser i världen

Efter Rasmus Paludans koranbränning på lördagen har enorma protester utbrutit på flera platser i världen. I den turkiska staden Batman brändes så väl bilder på Paludan som den svenska flaggan. Protesterna har även ägt rum i stora städer som Bagdad, Ankara och Istanbul.

Paludans koranbränning föranledde även att Sveriges försvarsminister Pål Jonsson inte längre är välkommen på besök i Turkiet och att Erdogan blivit än mer skeptisk till att godkänna Sveriges Nato-ansökan.

Det var en motreaktion som Stram Kurs-ledaren inte hade räknat med.

Protester mot Rasmus Paludan.

Efter Rasmus Paludans koranbränning utanför den turkiska ambassaden har protester brutit ut på flera platser i världen.

FOTO: SOPA Images/TT

Ramzan Kadyrov rasar mot koranbränningen

Koranbränningen skapar även rubriker i Ryssland där Tjetjeniens muslimske ledare Ramzan Kadyrov nu rasar mot Sverige som tillåter Paludan bränna koranen.

”Enligt uppgift var aktionen godkänd av Stockholms myndigheter, men jag är fast övertygad om att detta avskyvärda dåd inte bara godkändes, utan dessutom initierades och betalades av politiska krafter. Annars skulle inte en sådan förhärdad och utmanande provokation ha godkänts, skriver han på sitt Telegram-konto.

Han håller inte tillbaka med sitt hat mot Paludan. Han kallar honom bland annat för ”avskum” och ”ledare för ett satanistiskt danskt parti” samt beskriver handlingen som ett ”vidrigt tilltag”.

Ramzan Kadyrov.

Ramzan Kadyrov är sedan 2007 president i Tjetjenien som är en delrepublik till Ryssland.

FOTO: Yelena Afonina/TT

”Bara de som är besatta av djävulen, de mest störda kräken, är redo att ge sig på heliga värden och kalla det för en protest”, skriver han och fortsätter:

”Hur som helst kommer var och en att skörda det som den har sått, och alla som är delaktiga i detta vidriga tilltag kommer att drabbas av evig förbannelse. Någon gång kommer de att förstå det, men då är det för sent. Ni kommer att brinna i helvetet, era djävlar.”

Protester mot Rasmus Paludan och Sverige.

På flera platser i Turkiet brändes den svenska flaggan av demonstranter.

FOTO: UMIT BEKTAS/TT

Kadyrov: Nato är en satanistisk koalition

Kadyrov drar heller inte bara Paludans namn i smutsen utan kopplar även samman honom med Nato – vilket han kallar för en ”satanistisk koalition”.

”Det är ingen slump att jag alltid påstår att bokstavligen talat hela Nordatlantiska alliansen är Satans avkomma och att vi slåss mot denna djävuls styrkor i Ukraina. Allt förbundet med Nato är ren gudlöshet”, skriver Kadyrov och fortsätter:

”Just därför kommer vi att slå ännu starkare, hårdare, envisare, beslutsammare och skoningslösare mot hantlangarna till Natos satanistiska koalition i Ukraina.”

FOTO: SOPA Images/TT/Yelena Afonina/TT/Umit Bektas/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN