hund

Polisens varning till hundägare: ”Nya fall med spikbullar”

Hundägare i Malmö har upptäckt livsmedel med metall- och glasbitar samt spikar utomhus.

FOTO: TV4, JFK/TT
Polisen går ut med en varning till alla hundägare i södra Sverige.
Håll koll på vad era fyrbenta vänner äter när ni är ute och går.
– Det är inte en frisk människa som ägnar sig åt något sånt här, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö, till TV4.
Hundslick gör susen på äldreboendet
0:31

Efter reklamen: Hundslick gör susen på äldreboendet

(0:31)

Slå på ljud

Det är hundägare i den skånska storstaden som återigen upptäckt livsmedel som proppats fulla med metall- eller glasbitar eller till och med spikar. Det är ett återkommande problem i Malmö. I somras rapporterade TV4 om flera fall – nu är det dessvärre dags igen.

Polisen går ut med en varning till alla som äger eller brukar vara ute och promenera eller rasta en hund. Var uppmärksamma på vad vovvarna stoppar i sig!

En köttbulle med massa spikar instoppade.

En ”spikbulle” som hittats i Malmö. En köttbulle med massa spikar instoppade i den. Andra exempel på liknande faror är korvbitar och bröd med metall- eller glasbitar.

FOTO: TV4

– Det är inte en frisk människa som ägnar sig åt något sånt här. Det kan inte finnas någon logik bakom det här, det kan bara handla om skada oskyldiga hundar, säger Nils Norling på Malmö-polisen till TV4.

Flera konkreta exempel

Han berättar om ett par exempel som rapporterats in. En person anmälde att hen hittat köttbullar med spikar i på Bobergsängen i centrala Malmö. En annan fann bröd och frallor med glasbitar i Limhamn.

Trots att mer än 50 fall av liknande karaktär polisanmälts beskriver polisen i Malmö att själva utredningsarbetet är oerhört svårt och det finns i nuläget inga spår efter någon misstänkt gärningsperson.

– Vi behöver att någon ser när det här händer och omedelbart ringer 112. Eller möjligtvis att någon kan dokumentera det här med film eller fotografier. Så att vi har mer att gå på än vad vi har haft tidigare, säger Nils Norling.

FOTO: TV4, JFK/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN