Petter Northugs lyxlägenhet – oväntade kopplingen till svenska kungen

Petter Northug

Petter Northug visar upp lyxlägenheten i Oslo.
Då visar han en intim bild på kung Carl Gustaf.
– Jag har varit lite kaxig i svensk media och det har han också varit, säger han.
0:30

Efter reklamen: Ett SPÖKE skrämmer vettet ut katten

(0:30)

Slå på ljud

Petter Northug, 36, klassas som en av de bästa skidåkarna genom tiderna. Norrmän och tittare från andra nationer har kunnat bevittna hur den norska legendaren farit fram i spåren likt en iller och krossat allt motstånd.

Men allt har ett slut och sedan några år tillbaka har han lämnat skidspåren och återfinns numer i en tv-studio som expert i TV2. Under åren har han också gjort sig känd som en ”strulpelle” och skandalfyllda löpsedlar har avlöst varandra.

Nu har han hamnat på tapeten igen. I Youtube-serien Klarna drops by visar han nu upp sin lyxlägenhet, och ungkarlslya, i den norska huvudstaden Oslo.

Petter Northug

Petter Northug står ledigt med händerna nedstoppade i byxfickorna och pratar om sitt kök.

Youtube

Petter Northugs mardröm – inte hittat rätt

Världsvant rör han sig mellan lyxlägenhetens skrymslen och vrår. Han förklarar val av möblemang och vad han brukar göra i lägenheten. På många sätt är han som vilken människa som helst.

– Lägenheten är egentligen bara ett ställe där jag är mellan jobb, träning och resa. Jag hoppas nu när jag är lite äldre att jag kommer lyckas skapa mig ett hem för det har jag inte lyckats med än, säger han i programmet.

Det finns dock en sak som sticker ut alldeles extra och som gör det tydligt att Petter Northug har en faiblesse för Sverige och det svenska kungahuset.

Drottning Silvia

Det är oklart om drottning Silvia uppskattar Petter Northugs tavla på kungen.

Pontus Lundahl/TT
Petter Northugs hårda kritik mot 22-åriga Frida Karlsson inför alla

Märkliga detaljen – kopplingen till svenska kungen

På en stor tavla i hallen, som många skulle anse vara kontroversiell, står Carl XVI Gustaf, 75, i ett hav av nakna kvinnor. Tavlan är gjord av den berömda fotografen Bingo Rimér, 46, och innehåller det klassiska citatet ”Kung Carl Gustaf can you hear me”, som Northug skrek när han passerade mållinjen under Holmenkollen 2011.

– Den största svensken av dem alla: Kung Carl Gustaf. Han är en stor förebild som jag träffat och som besökt ett flertal skidmästerskap, säger Petter.

Det ska påpekas att Bingo Rimér tagit till sin kreativa ådra i framställandet av fotot och att den är ett resultat av avancerad photoshop.

Petter Northug

Med en kopp kaffe i handen berättar Petter Northug om tavlan som föreställer Kung Carl Gustaf med två nakna kvinnor bredvid sig.

Youtube

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Petter Northug om kungen: ”Kaxig”

Vad kungen eller drottning Silvia, 78, tycker om tavlan är högst oklart. Det är också oklart om Petter Northug ser tavlan som en subtil hyllning eller ett subtilt hån. Som tidigare ”strulpelle” är det svårt att tyda Northugs intentioner.

– Jag har varit lite kaxig i svensk media och det har han också varit så jag ser likheter mellan oss två. Jag hoppas att han blir glad om han en gång får veta om det här och skickar över en liten tanke till mig, säger Petter.

Det skulle också kunna vara ett rop på hjälp och att Petter har en dröm om att bli svensk, vilket han tidigare drömskt berättat om för Expressen.

– Det händer att jag önskar att jag var svensk i stället. I alla fall när jag tänker på hur mitt liv är nu. Att få vara mer anonym. Ha lugn och ro. Såna saker, sa han till tidningen 2010.

Kung Carl Gustaf och Petter Northug

Kung Carl Gustaf och Petter Northug skakar hand.

Åserud, Lise

LÄS OCKSÅ: Ebba Andersson sågas totalt av Petter Northug

LÄS OCKSÅ: Therese Johaug, 33, om planerna på barn: Då lägger jag av

Foto: Youtube, Åserud, Lise

SENASTE NYTT!