TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Mor och dotter fick barn samtidigt – avslöjar chocken över beskedet

29 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-8821053?imageId=8821053&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Sarah Rätzer
Melinne Andersson med sonen Cleon i famnen och till höger syns hennes mamma Tina med sonen Fred i famnen.
Mamma Tina, 39, och dottern Melinne, 20, fick barn samtidigt – på samma bb.
Mor och dotter berättar nu hur de fick reda på att båda var gravida och hur folk reagerar på sammanträffandet.
– Jag blev såklart chockad, säger Melinne när hon fick reda på att hon skulle bli både storasyster och mamma.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagenBrand logo
Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen

Att få reda på att man är gravid är en stor grej. Lägg då till att du precis fått reda på att din dotter är gravid och att du ska bli mormor för första gången – och sedan får reda på att du själv är gravid. Det hände Tina Torstensson, 39, i Hallstahammar i Västmanland.

Nyblivna sexbarnsmamman hade precis fått reda på att hon skulle bli mormor då 19-åriga dottern Melinne Andersson var gravid med sitt första barn. Tina fick själv sitt första barn som 19-åring men trodde inte att Melinne skulle gå samma väg som hon.

Melinne om chocken: ”Kul”

Strax därefter började hon känna några välkända symtom – som hon känt fem gånger tidigare. Hon gjorde då ett graviditetstest som visade positivt. Då var det bara att berätta för Melinne att hon inte bara skulle bli mamma för första gången utan även storasyster igen.

Annons

– Det var många tankar som for runt. Det första var så klart ”vad ska Melinne säga?”. Kommer hon känna att jag liksom ”snuvar” henne på hennes graviditet och hela känslan och upplevelsen? Orkar vi ett till barn så tätt och när vi även har tre barn som bor hemma med alla deras behov och aktiviteter? Sedan skulle jag ju nu även bli mormor, berättar Tina för tidningen Mama.

– Jag blev såklart chockad men det var kul och det har varit kul hela vägen, säger Melinne om när hon fick veta att även mamma Tina var gravidpp i Efter Fem i TV4.

Sedan kom nästa chock när de fick reda på att de skulle föda nästan samtidigt med beräknade förlossningsdagar bara 13 dagar isär. Det visade sig dock att det blev ännu närmare då mor och dotter födde barn dagarna efter varandra på samma bb.

Föddes dagarna efter varandra på samma bb

Bebisarna fick turligt nog dock olika födelsedagar då Tinas bebis Fred föddes 00.47 dagen efter Melinnes son som fått namnet Cleon. Fred är alltså en dag äldre än sin systerson Cleon.

Annons

– Jag och Fred sov kvar på BB. Melinne låg också kvar på BB, så på morgonen efter så träffade jag mitt barnbarn för första gången och Melinne sin bror på avdelningen och vi åt frukost tillsammans, berättar Tina för tidningen Mama.

Nu är Tina och Melinne mammalediga samtidigt och umgås mycket. De går bland annat till öppna förskolan ihop med sina jämngamla bebisar.

– Folk regerar ju men de tycker mest att det är häftigt. Ingenting negativt får vi, säger Melinne om folks reaktioner i Efter Fem.

FOTO: TV4

Annons