Mammans mardröm – dottern fick cancer ett år efter pappa Joels död

Peachy och Brooke Bretherton

Ettåriga Peachy förlorade sin pappa Joel i cancer förra året.
Sedan dess har Brooke kämpat och försökt anpassa sig till livet som ensamstående mamma.
Nu har dottern själv fått sjukdomen.
– Det är bara för brutalt, säger hon.
47-årig mamma dog efter åktur i karusell – sonen Gunnar berättar om sorgen
Slå på ljud

En mardröm för mörk att överblicka, en kamp för svår att förstå. Ettåriga Peachy älskade att dansa och röra på sig. Men en dag hade energin tagit slut, och hon orkade knappt gå.

Förra veckan hade Peachys mormor känt en stor knöl på hennes rygg. Mamman Brooke Bretherton insåg snabbt allvaret och åkte in med dottern till sjukhuset. Där togs flera prover.

Proverna visade att Peachy drabbats av Ewings sarkom, en typ av skelettcancer.

Peachy

Peachy, 1, förlorade sin pappa Joel i cancer förra året. Nu har hon själv drabbat av sjukdomen och mamma Brooke Bretherton är helt förkrossad. ”Vi försöker att inte jämföra händelserna med varandra”, säger hon till 7News Australia.

Gofundme

Peachys pappa dog i cancer förra året: ”För brutalt”

Läkarna började direkt sätta igång med en plan hur man på bästa sätt skulle få bort cancern – och redan nästa vecka påbörjar Peachy en nio veckor lång cellgiftsbehandling för att minska tumören, följt av flertalet operationer.

Mamma Brooke Bretherton och Peachy tvingas nu återuppleva den mardröm som kantat deras tillvaro det senaste året, då pojkvännen och pappan Joel dog i sviterna av en hjärntumör.

– Vi försöker att inte jämföra händelserna med varandra, eftersom det inte är samma kamp, men det betyder inte att minnena kommer tillbaka – det är bara för brutalt, säger Brooke Bretherton till 7News Australia.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

”Hon har gått igenom så mycket”

Joel var Brookes ”livs kärlek” och efter hans bortgång har hon försökt att anpassa sig till livet som ensamstående mamma.

Att nu tvingas följa dotterns kamp mot cancer är en mardröm hon inte ens önskar sin värsta fiende och hon kan bara föreställa sig hur det måste kännas för Peachy som precis förlorat sin pappa.

– Hon har gått igenom så mycket. Jag försöker klamra mig fast vid tanken att jag vet att hon kommer göra sitt yttersta och förhoppningsvis besegra cancern.

Peachy och Brooke Bretherton

Peachy kommer med all sannolikhet behöva fira sin tvåårsdag på ett barnsjukhus i Brisbane. En insamling har skapats för att mamma Brooke ska få ekonomisk stöttning, så hon kan fokusera på dottern i lugn och ro.

Gofundme

Tvingas fira tvåårsdagen på sjukhuset

Peachy och Brooke är till vardags hemmahörande i Byron Shire, Australien. Mor och dotter kommer nu behöva lämna hemmet för att bosätta sig temporärt på ett barnsjukhus i Brisbane, långt bort från familj och vänner. De förväntas bli borta i flera månader.

”Peachy fyller två i oktober och kommer med all sannolikhet fira födelsedagen på Brisbanes barnsjukhus”, skriver en vän till Brooke som skapat en Gofundme-sida åt familjen.

Förhoppningen är att Brooke nu ska få ekonomisk stöttning så hon i lugn och ro kan fokusera på dottern. Målet är satt på 50 000 dollar. Hittills har man fått in nästan det dubbla.

LÄS OCKSÅ: Forskare varnar för cancerämnen i vanligt smink

LÄS OCKSÅ: Marie, 44, har förlorat båda sönerna och deras pappa i samma sjukdom

Foto: Gofundme

FRÅN FÖRSTASIDAN