livet med barn

Mamman Natasha lämnade fem dagar gamla dottern för att gå på krogen

Mamman Natasha lämnade fem dagar gamla dottern för att gå på krogen.

FOTO: Instagram
När Natasha fick sitt andra barn kunde hon knappt vänta på att få lite egentid.
Redan fem dagar efter förlossningen lämnade hon bort dottern till en barnvakt – för att kunna gå ut på lokala puben.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnets bus chockar mamman – får målarfärg över hela sig
0:24

Efter reklamen: Barnets bus chockar mamman – får målarfärg över hela sig

(0:24)

Slå på ljud

Att lämna bort sitt barn i tidig ålder sticker i ögonen på väldigt många. När är bebisen och föräldrarna egentligen redo att tillbringa lite tid på skilda håll? Det är en fråga som det verkligen inte finns något facit på.

Den brittiska reality-profilen Molly-Mae Hague, 23, mest känd för sitt deltagande i Love Island och för sin relation med boxaren Tommy Fury, 23, hamnade nyligen i blåsväder efter att hon lämnat sin 12 veckor gamla dotter Bambi hemma när hon flög till Nice på jobb.

Även brittiska sångerskan och programledaren Stacey Solomon, 33, ifrågasattes då hon lämnade åtta veckor gamla Belle hos sin morfar för att gå ut och äta med maken Joe Swash, 41.

Reality-profilen Molly-Mae Hague med barnet Bambi bredvid sig.

Reality-profilen Molly-Mae Hague med barnet Bambi bredvid sig.

FOTO: STCR/Backgrid UK/TT

Kunde knappt vänta på att få egentid

En som däremot förespråkar att småbarnsföräldrar ska våga ta en paus från vardagen och lämna bort sina bebisar är frilansjournalisten Natasha Harding, 48 – känd i Storbritannien för att ofta skriva krönikor och texter om böcker, yoga, föräldraskap och mental hälsa. Hon bor i Bude, Cornwall, med sin make Paul, 52, och deras barn Zak, 16, och Lexi, 9.

Natasha Harding.

Natasha Harding.

FOTO: Instagram

I en intervju med The Sun berättar hon om hur hon lämnade sin dotter Lexi med en barnvakt redan fem dagar efter förlossningen.

– När jag födde mitt andra barn visste jag redan vad jag gett mig in på, eftersom jag hade gjort det sju år tidigare med min son Zak. Det kan låta lite hårt, men jag kunde knappt vänta på att få ha ett par timmar för mig själv, jag hade ju förstått att livet med två barn inte skulle bli enkelt och att jag skulle behöva ta mig egentid så fort tillfället gavs, säger hon.

Natasha med sin dotter Lexi, i dag 9 år.

Natasha med sin dotter Lexi, i dag 9 år.

FOTO: Instagram

– När hon var fem dagar gammal drog jag och min man Paul till den lokala puben för att ha en parkväll, vi lämnade Lexi med en barnvakt vi litade på. Jag hade tur som hade en enkel förlossning, det tog bara 51 minuter, så jag mådde rätt bra fysiskt, fortsätter hon.

Natasha och familjen bor i engelska Cornwall, precis vid havet.

Natasha och familjen bor i engelska Cornwall, precis vid havet.

FOTO: Instagram

Frös in mjölk för att kunna lämna dottern

Hon menar att hon hade koll på vad hon gjorde eftersom hon varit mamma i sju år redan. Dessutom bodde de bara ett stenkast från puben, så hon kunde vara hemma på bara någon minut om det krävdes. Egentiden var oavsett en skön andningspaus för både Natasha och Paul.

– Jag ammade och använde också en pump från dag ett, så jag kunde frysa in mjölk som man kunde ha i flaskor när någon annan passade henne. Från den dagen lämnade jag henne tre gånger i veckan, antingen med hennes pappa eller med en barnvakt. Så jag kunde arbeta eller göra andra saker för min skull, säger Natasha och fortsätter:

Natasha jobbar även som yogainstruktör.

Natasha jobbar även som yogainstruktör.

FOTO: Instagram

– Det betydde att jag kunde träna för att må bra och koppla av, så när jag var hemma kunde jag fokusera helt på henne. Jag tror att det resulterade i att jag blev en bättre mamma.

Lika viktigt att papporna är hemma

Hon säger att hon brukar ställa denna fråga till de som kritiserat hennes beslut: ”Varför måste det vara kvinnan som stannar hemma med bebisen?”.

Det är lika viktigt att papporna är hemma och knyter an till sina barn.

– Jag applåderar kvinnor som Molly-Mae som inte ber om ursäkt för att hon återgår till arbetet och lämnar småttingen till pappan, säger Natasha.

FOTO: Instagram, STCR/Backgrid UK/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN