tragiska livsöden

Mamman hittade sin dotter död – nu vill hon varna andra föräldrar

Stacey och mamma Sue.

FOTO: Facebook
Den vanliga medicinen tog dotterns liv, trots läkarnas inrådan att öka dosen.
Nu varnar hennes förkrossade mamma andra föräldrar om de farliga biverkningarna.
– Som familj känner vi oss bestulna på vår dotter Stacey, berättar mamman.
Tvååriga Everlee och Dude sjunger loss i trädgården
0:34

Efter reklamen: Tvååriga Everlee och Dude sjunger loss i trädgården

(0:34)

Slå på ljud

Dottern Stacey Fusco började uppleva symtom som tydde på att hon var deprimerad i september 2020. Stacey arbetade som barnsjuksköterska och stressen som jobbet innebär tog hårt på henne.

Hennes mamma Sue Eley berättar för The Sun och det inte var förrän dottern började få panikångest som hon sökte hjälp i hemstaden Swadlincote i England. Den unga sjuksköterskan fick den antidepressiva medicinen Sertralin utskriven.

Det dröjde dock inte länge innan Stacey började uppleva medicinens biverkningar.

Stacey ökade dosen och dog

Sertralin är en vanlig typ av medicin för att behandla depression. Många upplever också biverkningar av behandlingen som till exempel extrema svettningar. Stacey upplevde dock än mer allvarliga påföljder: minnesluckor och en förändrad personlighet blev del av vardagen.

Stacey med en vän.

Stacey arbetade som sjuksköterska och började känna av symtomen under hösten 2020 – mindre än ett år senare var hon död.

FOTO: Facebook

Mamma Sue berättar att läkarnas råd för att bli av med biverkningarna var att höja dosen. Ett år senare var dottern död.

Medicinen orsakade hjärtrytmrubbningar

Det var i april 2021 som mamma Sue en dag inte fick tag på sin dotter. Det var då hon gjorde den tragiska upptäckten – hon hittade sin dotter död i sängen.

Läkarna uppgav att Stacey dött till följd av hjärtrytmrubbningar. Senare kunde en utredning fastställa att det orsakats av hennes antidepressiva medicin. Sue berättar att det var ”den värsta dagen i mitt liv”.

– Jag försökte göra HLR – men det var försent. Som familj känner vi oss bestulna på vår dotter Stacey, en frisk tjej, och det ger mig så mycket skuldkänslor, säger Sue till The Sun.

Stacey med sin pappa.

Staceys mamma Sue hittade dottern död i sängen i april 2021.

FOTO: Facebook

Nu vill Sue att fler ska känna till vilka konsekvenser medicinen kan få.

– Jag vet att inget kommer att få tillbaka min lilla flicka, men jag vill inte att någon ska behöva gå igenom samma sak som jag.

Hon säger att hon tycker att medicinerna skrivs ut alldeles för enkelt. De borde kontrolleras mer innan de skrivs ut.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN