föräldraskap

Mamman har sina barn i koppel på stan – slår tillbaka mot kritiken

Mamman Alexis koppelmetod för att skydda döttrarna – svarar efter kritiken.

FOTO: Instagram, Tiktok
Världen är en farlig plats.
Därför håller Alexis sina döttrar i koppel, för att skydda dem från galningar på stan.
Jag är trött på att världen är så här, men jag tröttnar ALDRIG på att skydda mina tjejer”, skriver hon på Tiktok.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

3-åriga Ellie dansar loss till Eminem
0:27

Efter reklamen: 3-åriga Ellie dansar loss till Eminem

(0:27)

Slå på ljud

Hennes beteende har skapat debatt på sociala medier.

Den något överbeskyddande mamman Alexis publicerade ett kontroversiellt klipp på Tiktok förra månaden där man ser henne sätta på ett rosa koppel mellan sin egen och runt sin dotters handled. Detta trots att den lilla flickan redan satt fast i en shoppingvagn.

Jag är trött på att världen är så här, men jag tröttnar ALDRIG på att skydda mina tjejer”, skriver hon och fortsätter:

Det är okej att jag ser ut som en galen mamma. Så länge mina älsklingar är säkra”.

Det rosa kopplet sätts fast både runt dotterns och mammans handled för att de inte ska komma ifrån varandra.

Det rosa kopplet sätts fast både runt dotterns och mammans handled för att de inte ska komma ifrån varandra.

FOTO: Tiktok

Projicerar sin rädsla på barnen

Videoklippet har blivit viralt och hela 13 miljoner människor har sett hennes annorlunda metod för att hålla koll på sina barn.

Jag är en mamma och jag tycker att det där känns överdrivet. Du är på The Dollar Tree (lågprisvaruhus i USA) med ditt barn precis framför dig i vagnen”, skriver en person som sett klippet.

Andra kommenterar att hon lever i rädsla och att hon projicerar den på sina barn samt att hennes beteende är skrattretande.

Givetvis finns det folk som håller med Alexis. Några andra överbeskyddande föräldrar skriver att fler borde följa hennes exempel.

Alexis använder kopplet i situationer när det är trångt och mycket folk på liten yta.

Alexis använder kopplet i situationer när det är trångt och mycket folk på liten yta.

FOTO: Tiktok

Jag struntar i vad någon annan säger – jag ska göra det här. Kalla mig tokig, men jag är alltid en beskyddande mamma i första hand”, uttrycker sig en följare.

Mammor får skit för allt de gör, oavsett vad. Gör vad du måste för att hålla dina barn säkra i den här galna världen”, skriver en annan.

Har använt koppel i jobbet

Alexis säger att hon tidigare arbetat som ABA-terapeut (lär barn hitta beteendemönster som fungerar i sociala sammanhang) med barn på autismspektrumet. Då var det viktigt att använda sig av denna typ av koppel, för att inte barnen skulle vandra iväg själva och komma bort. Troligtvis har hennes beteende med de egna barnen utvecklats utifrån hennes erfarenheter att arbeta med autistiska barn. Det är dock oklart om hennes egna döttrar har autism, det säger hon ingenting om.

– Jag har arbetat med barn på autismspektrumet. Jag brukar inte säga det till så många, men jag har arbetat som ABA-terapeut. Barn som har autism tenderar ofta att försöka rymma, säger hon i en annan Tiktok-video.

Mamman Alexis har uttalat sig i flera Tiktok-videos om hur viktigt det är att skydda sina barn mot den verklighet som är där ute.

Mamman Alexis har uttalat sig i flera Tiktok-videos om hur viktigt det är att skydda sina barn mot den verklighet som är där ute.

FOTO: Instagram

Hon känner sig själv mycket tryggare om döttrarna kopplas vid behov. Det handlar oftast om när de är ute bland folk på en affär eller när de går en promenad.

– Min yngsta tjej är för ung för att kunna uttrycka sig verbalt kring vad hon tycker, men det ser inte ut som att hon bryr sig så mycket (om att bli kopplad). Varje gång jag öppnar min handväska är hon redo med en utsträckt handled. Hon gillar att leka med kopplet medan vi handlar. Min äldsta dotter bryr sig inte alls om det, säger Alexis.

”Låter dem vandra fritt”

Hon förtydligar sin idé om hur föräldrar till barn med autism kan använda kopplet.

– Det är väldigt skrämmande och farligt för barn med autism att rymma iväg, jag har själv upplevt det. Särskilt en kille som var väldigt lång och stark. Vi fick ta i ordentligt rent fysiskt för att hålla honom borta från att gå ut i vägen, säger hon och fortsätter:

– Handledskopplet tillåter barn på spektrumet att vandra fritt utan att behöva hållas i.

FOTO: Instagram, Tiktok

FRÅN FÖRSTASIDAN