Maken Greggs ilska – cancersjuka frun fick inte plats på sjukhuset

Karen Breitbart och Gregg Breitbard

Coronasmittan lamslår Florida och rekordmånga patienter vårdas på sjukhus.
Svårt cancersjuka Karen Breitbart fick vänta i flera timmar på att få vård.
Nu rasar maken Gregg Breitbart mot alla som inte vaccinerar sig.

Coronasmittan fortsätter att öka i Florida, USA. I början av augusti hade flera överfulla sjukhus utlyst krisläge och delstaten stålsatte sig inför den värsta coronavågen hittills.

Tidigare i augusti slog delstaten rekord med 21 683 nya coronafall på bara en dag. Vaccinationsviljan är fortsatt låg inom vissa grupper och människor som blir allvarligt sjuka sjunker i åldrarna. Det skriver NBC News.

Gregg Breitbart, 59, vädjar nu folk att vaccinera sig. Hans fru, Karen Breitbart, är svårt sjuk i cancer. I tisdags hade hon blivit dålig efter cellgiftsbehandlingen och behövde åka in till sjukhuset.

Karen Breitbart och Gregg Breitbart

Karen Breitbart har cancer i tjocktarmen. Cancern har även spridit sig till andra områden. Hon har nyligen genomgått en cellgiftsbehandling, något hon blev mycket dålig av. Men sjukhusen i delstaten är överfulla och flera patienter får vänta på hjälp.

Facebook

Karen fick vänta i flera timmar

Det närmsta sjukhuset hade inga lediga platser. Väntetiden låg på tolv timmar på grund av alla coronapatienter. Gregg och Karen väntade tills dagen efter och tog sig till Memorial Regional Hospital i Hollywood, 30 minuter längre bort. Där låg väntetiden på fyra till sex timmar.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

”I båda fallen sa sjukhuspersonalen att situationen främst berodde på ovaccinerade människor som kommer in till akuten med coronasymtom”, skriver Gregg Breitbart i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

”Karen fick sitta i ett väntrum i nästan fem timmar med en kräkpåse, helt ensam, tills hon fick bår att ligga på i korridoren. (Jag kvävs bara av att tänka på det när jag skriver detta)”.

Karen och Gregg med familj

Gregg Breitbart är kritisk till alla människor som vägrar att vaccinera sig. Delstaten Florida har haft stora problem i vissa områden och nu hoppas han att hustruns upplevelse ska få andra att tänka till.

Facebook

Greggs vädjan: ”Skadar oss andra”

Karen Breitbart är långt ifrån ensam om att behöva vänta på vård. Enligt maken var det över 70 personer i väntrummet som väntade på hjälp.

”Så, mina vänner, när ni med ”personlig frihet" väljer att fortsätta vara ovaccinerade så skadar det oss andra, inklusive min fru och min familj, på ett väldigt tydligt sätt”.

Gregg Breitbart uppmanar alla att vaccinera sig så att andra sjukdomar också kan få fokus. Efter sitt omtalade inlägg har han hyllats av flera personer.

– Jag har fått en massa fin respons från vänner. Och kanske det bästa av allt, i morse fick jag ett mejl från en vän som inte hade vaccinerat sig. Han skrev ett snällt meddelande: ”Du är en av få personer som jag kan lita på. Så nu har jag bokat tid för vaccinering, säger Gregg Breitbart till People.

Memorial Regional Hospital

Memorial Regional Hospital i Hollywood har likt många andra sjukhus i Florida utlyst krisläge och säger att sjukhuset är fullt av covid-patienter. Merparten är ovaccinerade.

Wilfredo Lee

LÄS OCKSÅ: Marie, 44, har förlorat båda sönerna och deras pappa i samma sjukdom

LÄS OCKSÅ: Änkan Helen, 44, har drabbats av DÖDLIG cancer – döttrarna blir föräldralösa

Foto: Facebook, Wilfredo Lee

Senaste nytt