livet med barn

Lily fick höra att bebisen i magen hade dött – nu har dottern firat ett år

Lily Walker, David Hipkiss och dottern Ava.

FOTO: Facebook
Förra julen fick blivande mamma Lily beskedet att hennes ofödda dotter inte skulle överleva.
Ett år senare har dottern Ava övervunnit alla odds efter en lång kamp.
– Det här året har varit en berg- och dalbana för oss och jag kan inte förstå att vi äntligen firar hennes födelsedag, säger mamma Lily.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud
0:29

Efter reklamen: Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud

(0:29)

Slå på ljud

Vid den här tiden förra året fick blivande föräldrarna Lily Walker och David Hipkiss sitt mardrömsbesked. Lily var bara i vecka 23 av sin graviditet, men dottern Ava som låg i magen, ville ut. Läkarna konstaterade att flickan inte skulle överleva.

Beskedet kom som ett slag i ansiktet för Lily och David som äntligen blivit gravida efter att ha försökt så länge. Men dottern Ava motbevisade läkarna och föddes levande, bara 450 gram stor.

Efter ett års kamp på sjukhuset har Ava äntligen fått komma hem till sina föräldrar på den brittiska ön Isle of Wight.

– Det här året har varit en berg- och dalbana för oss och jag kan inte förstå att vi äntligen firar hennes födelsedag, berättar mamma Lily för Mirror.

”Vi var beslutna om att kämpa för vår dotter”

Det var på annandag jul förra året som mamma Lily plötsligt fick värkar. Hon var bara i vecka 23, men lilla Ava ville bestämt komma ut ur magen. Trots att det var alldeles för tidigt sa läkarna att de inte kunde göra något för att stoppa förlossningen och Ava skulle inte överleva.

Lily ville dock inte ge upp riktigt än och bad om att få ett kejsarsnitt även om det innebar en större risk för hennes eget liv. Det blev flickans räddning.

Ava nyfödd.

Dottern Ava föddes i vecka 23 och har spenderat det senaste året på sjukhus.

FOTO: Facebook

– Vi kämpade med att bli gravida och det kändes som att vi aldrig skulle komma dit, men vi var beslutna om att kämpa för vår dotter, berättar Lily och fortsätter:

– Ava är en sån underbar liten tjej, full av liv och leenden. Man skulle aldrig förstå allt hon gått igenom.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

”I år har vi haft den bästa julen någonsin”

Under det senaste året har Ava bott på en neonatalavdelning i Southampton. Hon har genomgått elva operationer, flera gånger har hennes lungor kollapsat och hon har fått flera blodtransplantationer. När hennes hjärta har vuxit sig större kommer hon även behöva operera det.

Lily och dottern Ava.

Under julen fick lilla Ava äntligen komma hem till sin familj.

FOTO: Facebook

Eftersom familjen är bosatt på en ö i engelska kanalen var de tvungna att temporärt, under ett års tid bo på fastlandet för att vara nära sin dotter. Efter den långa kampen mår Ava relativt bra och har äntligen fått komma hem till sin familj.

– Förra julen så trodde vi att vår värld föll samman. Men i år har vi haft den bästa någonsin, berättar Lily.

Nu har Lily firat ett år och hennes föräldrar kunde inte vara lyckligare.

– Hon har bara träffat några av sina familjemedlemmar så vi planerar ett stort födelsedagskalas för henne. Även fast hon har varit isolerad hela sitt liv så är hon en väldigt glad och social bebis, förklarar Lily för Mirror.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN