Läkaren visade ett 35 år gammalt bröstimplantat – starka reaktionerna

Läkaren och det 35 år gamla implantatet.

En plastikkirurg delade nyligen en video på TikTok.
Hon plockade ut ett 35-år gammalt bröstimplantat.
Nu kommenterar följarna samma sak – att det ser ut som mat.
Testar brösttejp ”Ser ut som att jag opererat brösten”
0:22

Efter reklamen: Testar brösttejp ”Ser ut som att jag opererat brösten”

(0:22)

Slå på ljud

På den populära appen TikTok delar människor videor med förhoppningar om att bli virala. Och en person som har hittat sin nisch är läkaren Nicole Castellese, 47. Hon jobbar som plastikkirurg och delar med sig av jobberfarenheter till sin följare. Hon har sin klinik i Tulsa, Oklahoma och berättar att implantaten hon tog ut ur sin patient väckte frågor och skapade förvirring, som The Sun tidigare rapporterat om.

Läkarens mest virala video har nästan fem miljoner visningar. Det är en video från april, tidigare i år, då hon skulle operera ut ett brustet bröstimplantat. Den 65-årige patienten hade fått implantaten 1985 och blivit tvungen att skjuta upp avlägsnandet av dem fram till nu.

Nicole berättar att kvinnan hade blivit tillsagd av en plastikkirurg på 90-talet att hon skulle behålla implantaten.

Hon gjorde en mammografi över ett år innan hon kom till mig, vilket tydde på att ett av hennes implantat hade spruckit, säger Nicole Castellese i videon.

Bröstimplantaten.

FOTO: TIKTOK

Vidare berättar hon att hennes patient inte hade fått det bästa läkarrådet och att det senare blev för dyrt för henne att ha råd att operera ut dem.

– Efter att ha sett henne och granskat hennes historia och mål kunde vi schemalägga henne för borttagning av bröstimplantat, kapsulektomi, bröstlyft och dräneringsplacering, fortsatte hon i videon.

Hon förklarade att om ett silikonimplantat går sönder så finns bristningen vanligtvis inuti kapseln. Men att det är möjligt för det att hamna utanför kapseln och därför bör implantatet tas bort, när en bristning har upptäckts.

Svenska Natasha vill ha världens största rumpa

Se klippet här!

Nu säger alla samma sak

I videon kan vi se den 47-årige läkaren chockas efter avlägsnandet av implantaten. Castellese rullar runt implantaten, medan det klibbiga ämnet fortsätter att sippra ut ur de spruckna säckarna.

Hennes följare delade samma åsikt, att implantaten såg ut som mat. Flera av följarna jämförde säckarna med vanliga bakverket syltmunkar. Kommentarerna är översatta till svenska från engelska.

Jag trodde att det var en syltfylld munk för en sekund”, skrev den ena.

Så vi såg verkligen alla bröd eller något slags bakverk först”, skrev en annan.

Varför trodde jag att det var skolmat först”, skrev en tredje.

Det 35-år gamla bröstimplantatet.

FOTO: Jam Press

Det 35-år gamla bröstimplantatet.

FOTO: Jam Press

Implantat är sällan skapade för att hålla i mer än tio år skriver The Sun. För varje år som går ökar risken för att de ska spricka. Ju större bröstimplantat en person har desto högre blir risken för komplikationer.

@withdrnicole Patient with 35+ year old implants. The capsule had hardened and calcified. A plastic surgeon in the 90s recommended she keep them. #implantrupture #capsularcontracture #explantsurgery #capsulectomiatotalenbloque #breastimplantilless #breastimplants ♬ Oh No - Kreepa

FOTO: INSTAGRAM, TIKTOK

FRÅN FÖRSTASIDAN