kroppsideal

Klagade på överviktiga passagerare på flyget – fick pengarna tillbaka

Sydney Watson blev irriterad över flygningen.

FOTO: Instagram/Twitter
Sydney, 29, hamnade inkilad mellan två överviktiga passagerare under sin tretimmars-flygning.
Då klagade hon till flygbolaget – och fick pengarna tillbaka som kompensation.
Catherine bråkar på flygplanet – blir portad från att flyga på livstid
0:41

Efter reklamen: Catherine bråkar på flygplanet – blir portad från att flyga på livstid

(0:41)

Slå på ljud

Sydney Watson är en känd australiensisk youtuber och influencer som bor i USA. På sina sociala kanaler kallar hon sig Dr. Sydney och hon når ut till hundratusentals följare varje dag. Särskilt stor är hon på Youtube med hela 767 000 personer som prenumererar på hennes kanal.

När man har en så stor följarskara är det svårt att vara alla till lags. Watson har genom en uppmärksammad tweet och en efterföljande video på Youtube blivit både kritiserad och hyllad.

”Absolut inte okej”

Bakgrunden är att Sydney Watson flög en tretimmars-flygning med flygbolaget American Airlines för ett tag sedan och hamnade mellan två överviktiga personer i sätesraden. Hon tog ett par bilder och publicerade på Twitter. Detta har flera medier rapporterat om, bland annat Metro.

Sydney är från Australien men bor i USA

Sydney är född i Melbourne, Australien, men bor numera i Texas, USA.

FOTO: Instagram

Det här är absolut inte acceptabelt eller okej. Om tjocka människor vill vara tjocka, okej. Men det är en helt annan grej när jag fastnar mellan två, men sina armar liggandes på min kropp i tre timmar. Om du behöver ett förlängt bälte så är du för stor för att vara på ett plan”, skriver hon.

Hon fortsatte sedan att uppdatera sina följare live på Twitter om hur flygningen gick.

Jag har blivit svettad på och tagen på utan mitt godkännande. Fått smällar i ansiktet och fått sitta i flera timmar med några personer som inkräktar i min personliga sfär. Ni säger att det är för dåligt, är det verkligen den enda ursäkt jag får?”, skriver hon och riktar kritik mot flygbolaget.

Flera följare kommenterade att hon borde köpt förstaklassbiljetter om hon ville sitta själv och ansåg att hon sysslade med ”fat shaming”, alltså mobba någon för att den är överviktig – andra tyckte att hon gjorde rätt i att uppmärksamma detta.

Fick svar av American Airlines

Hon skriver själv att flygvärdinnorna bad om ursäkt flera gånger för att hon inte kunde få ett säte någon annanstans eftersom planet var fullbokat.

Samtidigt uttryckte hon sin åsikt att stora personer antingen borde boka två säten eller inte flyga alls.

I en Youtube-video berättar Sydney Watson senare att American Airlines hört av sig till henne och påpekat att människor har olika kroppstyper och utseenden, det är bara att acceptera det. Samtidigt bad de om ursäkt för att hon känt sig obekväm.

Fick tillbaka värdecheck

Ytterligare ett par dagar senare hörde flygbolaget av sig igen. Denna gång med en värdecheck på över 1 600 kronor (150 dollar) som kompensation.

Vi beklagar att din upplevelse under flygningen försämrades på grund av andra kunders beteende när det kommer till att ta stolsplats av någon annan. Vi gör vårt bästa för att undvika obekväma situationer när det kommer till platserna. Vi förstår att du är besviken över att situationen inte hanterats som du önskat. Det verkar som att flygvärdinnorna inte kunde ändra din plats”, skriver American Airlines.

I framtiden är du alltid välkommen att diskutera liknande situationer med våra flygvärdinnor. Om det finns tillgängliga platser så ska man kunna flytta till dessa för att kunna njuta av sin resa”.

FOTO: Instagram/Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN