cancer

Kevin, 41, fick nässpray mot snuvan – sen fick familjen dödsdomen

Kevin trodde nästäppan var bihåleinflammation – hade hjärntumör.

FOTO: SWNS
Läkarna trodde att han bara var lite täppt och gav honom nässpray.
När symptomen aldrig försvann magnetröntgade Kevin, 41, sitt huvud och fick ett mardrömsbesked.
– Hela min värld gick i kras och när jag kom hem fick jag en panikångestattack, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ulf Kristersson (M): ”Bo i ett ovanligt museum”
0:31

Efter reklamen: Ulf Kristersson (M): ”Bo i ett ovanligt museum”

(0:31)

Slå på ljud

Tvåbarnspappan Kevin Pemberton, 41, från engelska Wolverhampton trodde att hans igentäppta näsa berodde på bihåleinflammation. Efter att ha besökt allmänläkaren fick han en vanlig nässpray utskriven.

– Doktorn gav mig nässpray för att bota mig, men ingenting hjälpte. När jag inte blev bättre tog jag saken i egna händer och begärde en privat magnetröntgen i april 2019, säger han enligt Daily Express.

Röntgenbild på Kevins hjärntumör.

Röntgenbild på Kevins hjärntumör.

FOTO: SWNS

Två veckor senare fick familjen då ett riktigt mardrömsbesked. Läkarna hade upptäckt att pappa Kevin hade en hjärntumör.

Kevin: ”Kunde inte förstå varför det hände”

Ett kort tag senare opererades han, ett kirurgiskt ingrepp som tog fem timmar. Läkarna upptäckte dock att tumören var elakartad och att cancern sannolikt hade spridit sig. Det var starten på en intensiv period med kemoterapi, strålbehandling och flera operationer.

– Jag var helt förbluffad när jag fick diagnosen. Jag kunde inte acceptera eller smälta att min sjukdom var obotlig, säger han och fortsätter:

Kevin under sin magnetröntgen. Det var efter skanningen av hjärnan som han fick dödsdomen.

Kevin under sin magnetröntgen. Det var efter skanningen av hjärnan som han fick dödsdomen.

FOTO: SWNS

– Hela min värld gick i kras och när jag kom hem fick jag en panikångestattack. Jag kunde inte förstå varför det här hände mig. Att höra ordet cancer var en chock. Jag fick ett brev med detaljer kring min behandling, efter att jag läste ordet ”obotlig” kunde jag varken sova eller äta på ett bra tag.

Arbetet tog lite fokus från sjukdomen

Han återgick till sitt arbete som revisor i juli 2020. Det gjorde att han åtminstone kände att han levde ett hyfsat normalt liv igen. Han säger själv att jobbet tagit bort en del fokus från cancern och fått honom att leva ett hyfsat aktivt liv.

I nuläget mår Kevin okej och hans tumör har inte växt sig större. Han går på regelbundna kontroller en gång i halvåret för att säkerställa att tumörens storlek är under kontroll.

Kevin med sin fru och sina döttrar. Deras insamling har hjälpt hjärntumörforskningen i Storbritannien.

Kevin med sin fru och sina döttrar. Deras insamling har hjälpt hjärntumörforskningen i Storbritannien.

FOTO: SWNS

Tillsammans med sin fru Michelle, 41, och döttrarna Jasmine, 14, och Sofia, 9, har han skapat en välgörenhetsfond där de insamlade pengarna går direkt till forskningen om hjärntumörer. Familjen har samlat in mer än 100 000 kronor hittills.

– Vi är väldigt öppna i vår familj och pratar en del om cancer. Att vi hela tiden fortsatt att hålla igång med massa aktiviteter har gjort att vi kommit närmare varandra – det har hjälpt oss att hantera sjukdomen, säger Kevin Pemberton.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN