Janne Andersson kritisk till Zlatan Ibrahimovic insats mot Georgien

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i det svenska landslaget.
Då föll man mot Georgien – och efter matchen fick stjärnan kritik.
”Så går det när man plockar in Zlatan”, skriver en person.

Det var som uppgjort för en afton full av glädje. Sverige låg etta i VM-kvalsgruppen och hade alla planer i världen på att plocka tre poäng borta mot Georgien.

Artilleriet hade även kompletterats med en spelsugen Zlatan Ibrahimovic, som gjorde comeback i landslaget för första gången på flera år.

Första halvlek började bra. Sverige dominerade och skapade flera chanser. Men målen uteblev. Lägen brändes hej vilt och när klockan stod på 45 minuter var det fortfarande ett mållöst resultat.

Zlatan Ibrahimovic mot Georgien

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i det svenska landslaget. Dessvärre blev comebacken ingen rolig historia och Sverige förlorade mot Georgien med 2-0.

Zurab Kurtsikidze

Ola Wenström riktar kritik mot Zlatan

I andra halvlek bombade Khvicha Kvaratskhelia in två mål för Georgien. Matchen slutade 2-0 och de svenska tv-tittarna, och de tillresta supportrarna, fick se hur glädje byttes ut mot sorg.

Efter matchen var folk besvikna. Landslaget fick kritik för sin insats. Världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic klarade sig inte undan och på sociala medier var det många som skyllde förlusten på honom.

”Landslaget och Zlatan. Igen. Omgivningen sämre. Igen. Ännu har ingen förbundskapten eller svenskt landslag lyckats få ut max av Zlatan och resten. Samtidigt. Förminskad till pover uppspelsstation för alibibollar i stället för den kombinationsspelare i världsklass han är. Igen.”, skriver sportjournalisten Ola Wenström på Twitter.

”Zzzlatan borde stannat hemma och försvaret rämnade och Georgien parkerade bussjäveln”, skriver en annan person.

Ola Wenström

Ola Wenström var kritisk till landslaget efter matchen och skriver på Twitter att omgivningen är sämre efter Zlatans comeback.

Pontus Orre/Aftonbladet/TT
Stor ilska mot Zlatan – rasar efter våldsamma beteendet

Janne Andersson om Zlatan: ”Osjälvisk”

På presskonferensen sa förbundskapten Janne Andersson att Georgiens mål var lite turliga, men att Sverige borde gjort mål på alla chanser. Han var även lite kritisk till Zlatan Ibrahimovic insats och tyckte att den svenska Milan-stjärnan passade bollen lite för ofta.

– Zlatan gör det som vi vill att han ska göra. Han är en uppspelspunkt, jag tycker att han är lite osjälvisk ibland när han borde avsluta själv, säger förbundskaptenen till Expressen.

Janne Andersson

Janne Andersson tyckte Zlatan Ibrahimovich var för osjälvisk.

Jonas Ekströmer/TT

Även Zlatan var självkritisk efter matchen och tyckte att han borde gjort mål på lägena han och laget skapade under matchen.

– Fysiskt kände jag mig bra, jag kände mig rörlig men saknar den sista skärpan framför målet. Jag ska sätta de chanserna jag får, framför allt om man får mer än en, då ska man sätta dit en. Det är det jag saknar.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic var efter matchen självkritisk: ”Saknar den sista skärpan framför målet”, säger den kontemplerande anfallaren.

Jonas Ekströmer/TT

”Bara Zlatan som får godkänt”

Det var långt ifrån alla som var kritiska till Zlatans insats. Många tyckte tvärtom, att han var den som skapade de flesta lägena och var den hetaste spelaren på planen.

Bara Zlatan som får godkänt”, skriver en person.

Hur kan man skylla denna förlusten på Zlatan? 40 år och bäst på plan. Och om jag ska vara ärlig, prestationen som sådan är ju inte dålig överhuvudtaget? Vi gör en bra match”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Svennis jagad av brittisk press och fejk-shejk

LÄS OCKSÅ: Dottern Nellis ilska efter Sebastian Larssons ödesbeslut: ”Arg”

Foto: Zurab Kurtsikidze, Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Jonas Ekströmer/TT, Jonas Ekströmer/TT

Senaste nytt