Kristerssons plan tvingades vända

Kristerssons plan tvingades vända

Ett regeringsplan tvingades landa på Arlanda kort efter start. Arkivbild.

Stina Stjernkvist/TT
Regeringsplanet med statsministern, utrikesministern och ministern för civilt försvar ombord tvingades vända efter start från Arlanda på fredagseftermiddagen. Det bekräftar statsrådsberedningen för TT.

Skälet: ett larm om överhettade bromsar.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ulf Kristersson (M), Tobias Billström (M) och Carl-Oskar Bohlin var på väg upp i luften för en flygning till säkerhetskonferensen i München när planet tvingades tillbaka.

– De fick indikering på att de hade överhettade bromsar när de hade startat från Arlanda. De valde då att gå tillbaka till Arlanda och landa igen, säger Lars Antonsson, flygräddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen, till TT.

Sexton personer befann sig ombord på planet.

Lars Antonsson säger att räddningstjänsten varit på plats för att kontrollera, men att det inte var några problem.

Incidenten gjorde att statsministern fick ställa in sin medverkan i ett panelsamtal med Polens och Frankrikes utrikesministrar, Ukrainas minister för återuppbyggnad och den republikanske senatorn Mitch McConnell på den årliga, stora konferensen i München om säkerhetspolitik.

Kristersson kom till München först sent på fredagskvällen men ska enligt pressekreteraren Hanna Strömberg följa programmet för lördagen och söndagen enligt tidigare upplagt schema.

Även försvarsminister Pål Jonson (M) och Kristerssons nationelle säkerhetsrådgivare, Henrik Landerholm, deltar vid konferensen. Men de var inte med på planet, de kom tidigare.

FRÅN FÖRSTASIDAN