brott

46-årig man dömd till livstid för mord på 25-åriga Liselotte

Livstid för mord på 25-årig kvinna

FOTO: Johan Nilsson/TT
En 46-årig man döms till livstids fängelse för att ha mördat den 25-åriga kvinnan Liselotte som i oktober försvann från Timrå.
Mannen döms också för grovt gravfridsbrott.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Livstidsdomen för Adrianamordet ”Det är ingenting att diskutera”
0:33

Efter reklamen: Livstidsdomen för Adrianamordet ”Det är ingenting att diskutera”

(0:33)

Slå på ljud

De båda hade sedan tidigare haft en relation som enligt åklagaren i vissa delar varit konfliktfylld. Efter att ha blivit upplockad i Timrå den 8 oktober följde kvinnan med mannen till hans stuga utanför Kramfors och två dagar senare anmälde hennes anhöriga henne försvunnen.

Senare pejlades kvinnans mobil i ett område i Kramfors kommun, vilket ledde till omfattande sökinsatser. Kvinnan hittades död med ett stort antal skador, som hon enligt rättsläkaren inte kan ha tillfogat sig själv. Obduktionen visade att hon misshandlats både före och efter sin död och att dödsorsaken var drunkning.

Kastade ner henne från sex meter högt stup

Sundsvalls tingsrätt ser inga förmildrande omständigheter. Kvinnan befann sig i fysiskt underläge på en enslig plats och utsattes för svårt lidande när hon misshandlades och sedan dränktes.

Mannen fraktade sedan iväg kroppen med bil flera kilometer och kastade ner den döda kvinnan från en sex meter hög klippa.

Han har genomgående nekat till mord och hävdat att han hittade henne död i vattnet, men erkänt att det var han som flyttade henne.

FOTO: Johan Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN