livet med barn

Cláudia Raia blev mamma vid 56 trots klimakteriet – slår tillbaka

Cláudia Raia håller om sin mage till vänster och till höger håller hon och maken Jarbas Homem de Mello sin bebis Luca.

FOTO: Instagram
Skådespelaren Cláudia Raia blev gravid vid 56 års ålder – mitt i klimakteriet och utan ivf-behandling.
Trots mycket hat om att hon blivit mamma så sent i livet låter hon sig inte slås ner.
– Låt folk skaffa barn om de vill det, låt de bli gravida när de vill bli gravida, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen
0:27

Efter reklamen: Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen

(0:27)

Slå på ljud

Att bli mamma kan vara svårt och lägg då till att vara 56 år och redan ha kommit in i klimakteriet. Men det går – det har nämligen den brasilianska skådespelaren Cláudia Raia bevisat.

Cláudia Raia tillsammans med maken Jarbas Homem de Mello.

FOTO: Instagram

Cláudia Raia började karriären som modell och är numera känd som såväl skådespelare, artist och dansare hemma i Brasilien. 56-åringen träffade sin nuvarande make Jarbas Homem de Mello, 53, som också är skådespelare och dansare samt även programledare, 2012.

Redan då visste hon att de ville ha barn ihop. Jarbas har inga barn sedan tidigare medan Cláudia har två barn, 20 och 25 år gamla, från sitt andra äktenskap med skådespelaren Edson Celulari, något som Femina. har rapporterat om tidigare.

Misslyckad ivf-behandling

Men när Cláudia gjorde en undersökning på sjukhuset visade det sig att hon redan hade kommit in i klimakteriet. Det gjorde det omöjligt för paret att få barn utan hjälp och de började därför en ivf-behandling. Ivf-behandlingen, där ägg plockas ut och befruktas utanför kroppen och sedan sätts in igen, misslyckades dock och paret trodde att deras dröm om ett gemensamt barn var körd. Skådespelaren slutade då även ta hormontillskott som hon tagit under behandlingen.

Osannolika graviditeten: ”Svämmar över”

Men plötsligt sa läkarna att Cláudia hade ägglossning igen. 56-åringen trodde dock inte att det skulle leda till en graviditet ändå och blev minst sagt förvånad när det visade sig att hon var gravid som 56-åring.

Cláudia Raia håller om sin gravidmage.

Efter flera års kamp lyckades Cláudia Raia bli gravid som 56-åring.

FOTO: Instagram

När överlyckliga Cláudia delade med sig av nyheten i sociala medier, där hon bland annat har 8 miljoner följare på Instagram, blev det flera negativa kommentarer mot att hon väljer att skaffa barn så sent i livet. 56-åringen låter sig dock inte slås ner av kommentarerna.

– Låt folk skaffa barn om de vill det, låt de bli gravida när de vill bli gravida. Det är klart att det är ovanligt att bli gravid i den här åldern, men det händer faktiskt, säger Cláudia.

Cláudia Raia med sin make Jarbas Homem de Mello och sonen Luca.

Cláudia Raia med sin make Jarbas Homem de Mello och sonen Luca.

FOTO: Instagram

I februari födde 56-åringen en son som har fått namnet Luca.

”Vi klarade oss. Världen har nu fått en ny färg för vår familj. Vi svämmar över av lycka och kärlek Välkommen, Luca”, skrev det överlyckliga paret på Instagram efter födseln.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN