cancer

Hannahs oro avfärdades gång på gång – läkarnas hemska upptäckt

Hannah Bird och pojkvännen.

FOTO: SWNS
Hannahs ryggsmärta avfärdades gång på gång när hon sökte hjälp.
Bara veckor efter förlovningen med pojkvännen Charlie avslöjades läkarnas miss.
– Man vet att det är illa när de ber någon att sitta med dig när läkaren berättar, säger Hannah.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

24-åriga Hannah Bird från Bristol, England, hade i sex månaders tid oroat sig över sin ryggsmärta och sina nattliga svettningar. Hon gick ner i vikt, fick utslag och hade konstant hosta – hon kunde inte slå bort tanken att något var fel.

För BristolLive berättar Hannah att hon ”gick till läkaren tre till fyra gånger i veckan”, men gång på gång avfärdades hon.

Till slut, efter mycket tjat och många sjukhusbesök gick läkarna med på att röntga 24-åringen. Och visst var det något som var fel.

– Man vet att det är illa när de ber någon att sitta med dig när läkaren berättar nyheten, säger Hannah.

Hannah diagnostiserades med Diffust storcelligt B-cellslymfom, en allvarlig typ av cancer. Beskedet kom bara veckor efter att hon och pojkvännen Charlie Camper, 23, förlovat sig.

– Det kom inte som en chock. Jag var lättad att äntligen få en diagnos, berättar Hannah.

Hannahs tumör täckte tre fjärde delar av hennes lunga

Det var i mars 2022 som Hannah började få rygg- och bröstsmärtor. Senare fick hon lunginflammation, vilket fick läkarna att ta hennes tillstånd på allvar. Den 1 april fick hon cancerbeskedet.

– Det sjönk inte in förrän jag började cellgiftsbehandlingen. Jag var mer förkrossad över att jag inte kunde resa, vi hade så många planer. Vi skulle köpa hus, men rent ekonomiskt så var det kört. vår liv var förstört i ett år, berättar Hannah vars största intresse är att resa.

Hannah Bird på sjukhuset.

Hannah fick sin cancerdiagnos i april förra året.

FOTO: SWNS

Beskedet kom bara veckor efter att pojkvännen friat till henne på semester i Paris, men Hannah mådde redan så dåligt att hon inte kunde uppskatta den fina gesten.

– Våra förlovningsplaner förstördes av min diagnos.

Hannahs tumör satt i hennes vänstra lunga och tog upp tre fjärde delar av lungan. Och trots att hennes cancer redan var i stadie fyra var Hannah bara glad att de äntligen visste vad som var fel.

Paret kan äntligen gifta sig

Läkarna erbjöd Hannah att testa en ny metod för att bota hennes cancer och halvvägs genom behandlingen hade tumören krympt med 80 procent.

– I september 2022 var jag klar med min cellgiftsbehandling och all cancer var borta, vilket inte var normalt. Jag är den enda personen i Storbritannien som fått bort allt med endast cellgifter.

I oktober 2022 fick Hannah okej från läkarna att resa igen och efter att inte ha fått resa på ett år har hon och pojkvännen en lång lista att checka av. I september 2023 ska paret gifta sig.

Hannah och pojkvännen Charlie i ett flygplan.

Nu är Hannah friskförklarad från sin cancer och har flera resor inplanerade tillsammans med fästmannen Charlie.

FOTO: SWNS

– Min partner sa att jag kan göra en bucket list-resa när jag har avslutat min immunterapi, en till när jag hade avslutat min cellgiftsbehandling och sedan en till när jag fick allt klart. Första resan åkte vi till Turkiet, det var helt fantastiskt och sedan den andra resan vi åkte på var till polcirkeln i januari, förklarar Hannah.

I maj ska paret åka till Filippinerna och i januari 2024 ska de tillbringa sin smekmånad på Antarktis.

Nu vädjar Hannah till andra att se till att få hjälp.

– Få en andra bedömning. Jag gick till samma läkare varje gång, jag tror att om jag hade gått till en annan läkare hade jag fått diagnosen mycket tidigare.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN