leif gw persson

GW:s dråpliga blunder i direktsändning: ”Inte så bra på tv”

Leif GW Perssons telefon ringde i direktsändning

FOTO: TV4
Leif GW Persson är med i hundratals tv-sändningar varje år.
Ändå stod han för ett klassiskt nybörjarmisstag när han gästade TV4:s Nyhetsmorgon i helgen.
– Fan, jag är inte så bra på det här med tv märker jag, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malou von Sivers om mötet med Clark Olofsson
0:38

Efter reklamen: Malou von Sivers om mötet med Clark Olofsson

(0:38)

Slå på ljud

Leif GW Persson, 77, är en man som ständigt är i händelsernas centrum. Nyligen var han med i ett storbråk som grundar sig i utredningen av Tove-fallet i Vetlanda, någonting Hänt Nyheter skrivit om tidigare. Flera lokala poliser i den småländska staden ska nämligen ha anklagat Rickard Finndahl, chef för grova brott, för att läcka uppgifter om fallet till GW.

Vad uppges Finndahl ha fått i utbyte? En påstådd jaktresa till kriminologens gård i Gnesta-trakten i Sörmland. En fejkad Aftonbladet-artikel har spridits på nätet där det står att Rickard Finndahl åkt till Leif GW Persson i ett tjänsteärende för att få biträde av professorn i Tove-fallet, dessutom står det att polischefen fått ta emot dyra årgångsviner i utbyte.

Leif GW Persson gästade Nyhetsmorgon i söndags och fick prata dels om schimpansskjutningen i Gävle, dels om julklappstips.

Leif GW Persson gästade Nyhetsmorgon i söndags och fick prata dels om schimpansskjutningen i Gävle, dels om julklappstips.

FOTO: TV4

– Det har han jävlar i mig inte gjort! Jag tar mycket illa vid mig av att höra sådant. Jag är mycket noggrann med sånt. Jag bjöd honom till jakten, vi pratade om det och inte vår yrkestillvaro, säger GW till Aftonbladet och tillägger att han till och med bad de andra gästerna att inte fråga Finndahl om det uppmärksammade fallet.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Leif GW Perssons lustiga misstag i Nyhetsmorgon

I söndags var Leif GW Persson gäst i TV4:s Nyhetsmorgon där han i sedvanlig ordning fick kommentera de senaste kriminalfallen i Sverige. Dessutom fick han presentera ett par julklappstips i form av spännande läsning.

Just som han ska bistå med sina boktips inför julen frågar programledaren Jenny Alversjö honom om han är klar med alla sina julklappar så ringer telefonen, och det är ingen subtil ringsignal som når ut till alla tittare. Han har uppenbarligen missat att sätta telefonen på ljudlöst.

– Fan, jag är inte så bra på det här med tv märker jag, säger han och letar förbryllat efter luren i bröstfickan.

– Nu är det någon som ringer här och undrar om de får en julklapp av dig kanske? Vem var det som ringde?, skojar Alversjö.

Vill inte ha grejer att förvara

Leif GW Persson skrattar åt den lustiga situationen, säger att han inte vet vem som ringde, ber om ursäkt och återgår sedan till samtalet.

– Vi ger inte varandra julklappar. Det är bara barnen som får.

Leif GW Persson med sin fru Kim Persson, på Netflix-premiären av dottern Malin Persson Giolitos succé Störst av allt.

Leif GW Persson med sin fru Kim Persson, på Netflix-premiären av dottern Malin Persson Giolitos succé Störst av allt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

– Ingenting till frun?, undrar Jenny Alversjö.

– Jo, men det har vi ordnat. Men jag vill inte ha något. Det är mest massa grejer som man ska förvara, säger GW.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN