Fruns sorg efter hockeyspelaren Jimmy Hayes, 31, död

Jimmy Hayes

Hockeyspelaren Jimmy Hayes, 31 död har påverkat många.
Nu skriver frun Kristen Hayes om sorgen efter makens bortgång.
”Vi saknar dig. Vi älskar dig. Du borde vara här”.

Den 23 augusti hittades hockeyspelaren Jimmy Hayes, 31, död i sitt hem i Massachusetts.

Jimmy och frun Kristen Hayes, 31, var nyblivna tvåbarnsföräldrar till sönerna Beau och Mac. Dagen innan sin död hade han med vänner och familj haft ett stort födelsedagskalas för tvååriga sonen Beau.

”Nu får vi fortsätta med att skaffa fler barn”, skrev Kristen Hayes på Instagram och delade med sig av bilder på det stora kalaset.

Kristens svåra sorg: ”Jag finner inga ord”

Kristen Hayes är förkrossad och vet inte hur hon ska gå vidare efter makens bortgång.

”I onsdags tog vi nya familjefoton. Då visste jag inte att det skulle bli de sista korten på oss fyra i familjen”, skriver hon på Instagram och delar med sig av de nytagna familjebilderna.

”Jag finner inga ord. Jag är förkrossad. Vi saknar dig. Vi älskar dig. Du borde vara här”.

Kevin Hayes: ”Min bästa vän, min bror”

NHL-stjärnan Kevin Hayes, som är lillebror till Jimmy Hayes, skrev dagen efter ett känslosamt inlägg om hur mycket han betytt för honom.

”I går förlorade jag min bästa vän, min bror. Hela mitt liv har det alltid varit Jimmy och Kevin eller ”The Hayes Brothers”. Jag har följt efter dig så länge jag kan minnas och skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Oavsett om det var ungdomshockey, Boston College eller NHL, visade du alltid vägen”, skriver han.

Bästa vännen spelar i Djurgården – flyger hem

Det plötsliga dödsbeskedet har lämnat en hel hockeyvärld i djup sorg. Paul Carey, som till vardags spelar hockey i Djurgården, var nära vän till Jimmy Hayes.

Efter dödsbeskedet skrev han en en gripande text på Instagram. Han har nu lämnat Sverige för att kunna närvara på begravningen.

– Jag tänker på honom och hans familj hela tiden. Det var svårt att skriva de där raderna men jag behövde göra det, för han betydde så mycket för mig. Att vara här så långt borta gör det bara ännu jobbigare och svårt att hantera. Jag behöver komma hem till familj och vänner, för att kunna gå igenom och bearbeta det här, säger Paul Carey till Aftonbladet.

Svenska målvakten: ”Kommer verkligen vara saknad”

Jimmy Hayes spelade sju säsonger i NHL. Han representerade klubbarna Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Florida Panthers och New Jersey Devils. Han avslutade hockeykarriären 2019 efter 334 matcher i världens bästa liga.

Flera spelare har hyllat Jimmy Hayes för vem han var som person och lagkamrat.

”Jag älskade vår korta tid tillsammans i New Jersey. När jag ser mig omkring i dag är det häpnadsväckande hur många liv du påverkade. Du kommer verkligen vara saknad”, skriver tidigare svenska målvakten Eddie LäckTwitter.

Dödsorsaken har inte offentliggjorts, men man misstänker inte något brott.

Jimmy Hayes

Jimmy Hayes representerade flera NHL-klubbar under sin hockeykarriär. Han avslutade karriären för två år sedan. Efter dödsbeskedet har flera lagkamrater skrivit hur stor påverkan Jimmy hade i omklädningsrummet och vilken fin person han var.

Tom Mihalek

LÄS OCKSÅ: 32-årige Alex dog – flickvännen använde hans sperma och blev gravid

LÄS OCKSÅ: OS-stjärnan död i tragisk olycka – efter första guldet någonsin

Foto: Tom Mihalek, Instagram

SENASTE NYTT!