Förvirringen efter 34-åriga mormorns bild: ”Är inte bekväm”

Rosie Morant och barnbarnet

Rosie Morant var bara 34 år när hon blev mormor.
Det gjorde henne både obekväm och ledsen.
– Varför i hela friden skulle de tro att jag är hans mormor?

Videon kunde inte hittas

Förvirring och lycka. Rosie Morant, 34, från Edinburgh upplevde en blandning av känslor när dottern Morgan, 19, födde sonen Rox i november förra året. Hon var glad för ett nytt liv i familjen, men ledsen för att kallas mormor i så ung ålder.

Varför kunde hon inte få ett barnbarn utan att erhålla ett epitet som skvallrade om ålderdom? Rosie hade själv fått sitt första barn när hon var ung, ännu yngre än Morgan till och med. Hon var bara 16 år gammal.

– Jag visste att jag förmodligen skulle bli yngre än de flesta morföräldrar, men jag trodde inte att det skulle hända så tidigt. Jag var obekväm och visste inte vad jag skulle bli kallad omkring mitt barnbarn, säger mormor Rosie till The Sun.

Rosie Morant

Rosie Morant, 35, var bara 34 år gammal när hon blev mormor. När dottern berättade att hon var gravid blev Rosie först obekväm och ledsen. Hon kände sig inte redo att tilldelas epitet ”mormor” i så ung ålder.

Facebook

Folk tror Rosie är mamman: ”Verkligen inte förvånad”

Även världen verkar vara i chock. Mormor Rosie vet inte riktigt hur hon ska bete sig i närheten av sitt barnbarn. När de är ute på promenader är folk så övertygade att det är hon som är mamman att de kommer fram och gratulerar.

– Men jag är verkligen inte förvånad. Varför i hela friden skulle de tro att jag är hans mormor?

– Även om jag var nervös till en början så har det verkligen varit en bra erfarenhet och jag är glad att jag har en så viktig roll i mitt barnbarns liv.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Barnbarnet Rox

Rosie brukar ofta promenader med barnbarnet Rox. Folk runt omkring är i chock och tror att hon är hans mamma, men så är det ju inte – även om Rosie gärna låter de leva med den ovetskapen: ”Blir verkligen inte förvånad”, säger mormorn.

Facebook

Rosie ser dottern som sin syster

Rosie minns hur hon som 15 år gammal fick beskedet att hon var gravid. Det var omtumlande, svårt att ta in och hon visste först inte om hon skulle behålla barnet.

– Jag var orolig och visste inte vad jag skulle göra. Jag hade inte direkt något stöd från familjen heller och hade haft ett ohälsosamt förhållande som tog slut innan jag fick gravidbeskedet.

Den nyblivna mormodern tog beslutet att behålla barnet och uppfostra det helt ensam. Rosie gick fortfarande i skolan och fortsatte studierna. När dottern blev äldre hade de utvecklat en fin relation.

– Vi är mer som systrar än mor och dotter.

Rosie, Morgan och Morgans pojkvän

Rosie håller i barnbarnet Rox. Vid hennes sida står dottern och den nyblivna Morgan tillsammans med sin pojkvän. ”Det har varit helt bisarrt att se min dotter bli mamma”, säger Rosie.

Facebook

”Det har varit bisarrt”

När dottern Morgan berättade att hon var gravid möttes hon av en dyster Rosie. Mamman var rädd att dottern skulle göra samma misstag som henne och inte förstå hur kämpigt det är att vara mamma.

Samtidigt är hon glad att dottern vågade anförtro sig till henne och att det finns flera fördelar med att vara en ung mormor. Däremot infinner sig alltid en lustig känsla när de flesta av Rosies vänner är i en ålder där de får sitt första barn.

– Det har varit bisarrt att se min dotter bli mamma, men hon har varit helt fantastisk. Allt är så naturligt och hon är inte nervös eller klumpig, vilket många mammor är med sina första barn.

Rosie, Logan och Morgan

Rosie sitter i bilen med sina barn Logan, 10, och Morgan, 19.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Kim skickade nakenbild till sin mormor av misstag – fick oväntat svar

LÄS OCKSÅ: Paret hånas på Tiktok för stora åldersskillnaden

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!