politik

Flyktingar dumpades utanför Kamala Harris hem i protest mot politiken

Kamala Harris och Joe Biden.

FOTO: Shutterstock/TT
På julafton lämnades tre busslaster med flyktingar utanför vice presidenten Kamala Harris hem i Washington D.C.
Iklädda endast tunna kläder övergavs de på hennes uppfart.
Den hänsynslösa handlingen är delstaten Texas sätt att visa sitt missnöje över demokraternas migrationspolitik.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Donald Trump tänker ställa upp i presidentvalet
0:32

Efter reklamen: Donald Trump tänker ställa upp i presidentvalet

(0:32)

Slå på ljud

Det var på julaftonskvällen som tre busslaster med flyktingar dumpades utanför den amerikanska vice presidenten Kamala Harris, 58, hem i Washington D.C, rapporterar Expressen. Vice presidenten bor vid den amerikanska flottans observatorium och plötsligt fylldes hennes uppfart med flyktingar klädda i tunna kläder.

Bussarna ska ha kommit från Texas, en bussresa på drygt 23 timmar, och det är fortfarande oklart från vilket land flyktingarna kommer. Syftet är dock tydligt – det är en protest mot USA:s migrationspolitik.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Under julaftonskvällen hjälpte en lokal kyrka till att förse flyktingarna med filtar. Många av de som anlände hade inte ordentligt med kläder och Washington uppmätte en av sina kallaste julaftnar på flera år.

En mänsklig protest mot migrationspolitiken

Det är inte första gången som delstaten Texas lämnar flyktingar utanför Kamala Harris hem. Bara tidigare i december filmades ett dussintal flyktingar kliva av en buss utanför hennes hem. Flyktingarna var inlindade i filtar och uppgav att de kom från Nicaragua, via flyktinganläggningar i Texas.

Totalt har över 13 000 flyktingar bussats från Texas sedan Joe Biden valdes till president och Kamala Harris till vice president. Mellan september och oktober lämnades minst tre busslaster med flyktingar utanför vice presidentens hem.

Kamala Harris.

Kamala Harris är sedan den 20 januari 2021 USA:s vicepresident i president Joe Bidens kabinett.

FOTO: Sipa USA/TT

Greg Abott är guvernör i Texas och han bekräftar uppgifterna. Till NBC har Abott sagt att delstaten skickat mer än 8 400 flyktingar till huvudstaden sedan april i år. De ska även ha skickat ytterligare 5 000 män, kvinnor och barn till New York och Chicago.

Transporten av flyktingar till viktiga städer i öst är enligt Texas guvernör en protest mot vad man upplever som en misslyckad migrationspolitik från demokraternas håll.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN