Farfar John blev lämnad vid födseln – otroliga upptäckten 63 år senare

John White med sina biologiska mamma och pappa.

FOTO: SWNS
John White lämnades av sina föräldrar vid födseln.
Nu har 63-årige farfadern hittat båda sina biologiska föräldrar via ett dna-test – och de är fortfarande vid liv.
– Vi tittade in i varandras ögon en lång stund, berättar John om mötet med sin mamma efter över sex decennier.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tvillingarna frågar sin styvmamma om hon vill adoptera dem
0:36

Efter reklamen: Tvillingarna frågar sin styvmamma om hon vill adoptera dem

(0:36)

Slå på ljud

För John White, 63, dröjde det ända till han blev farfar innan han fick reda på sitt eget ursprung via ett simpelt dna-test.

John White växte upp i USA med sina adoptivföräldrar Edgar och Juanita White. Det enda han visste om sina biologiska föräldrar var att de var utländska studenter. När hans adoptivmamma dog 2008 föddes en stark önskan att få reda på mer om sin bakgrund.

Han kontaktade sin adoptionsbyrå men de hade inga uppgifter om hans föräldrar. Han fick bara reda på var och när han föddes. Det skulle sedan dröja ända till 2016 innan släktforskningsföretaget Ancestry började med dna-test som John kom vidare i sin jakt.

Hittade okänd syster via dna-test

När han skickade in sitt dna fick han en träff med en kvinna som visade sig vara hans okända syster. Hon hade kontakt med deras gemensamma pappa och via henne fick han numret till pappan, som visade sig heta Eddie. Pappan som bodde i sit hemland Thailand bjöd genast dit honom.

John White med sin pappa Eddie.

John White med sin pappa Eddie på sitt första möte någonsin.

FOTO: John E. White / SWNS

– Det var verkligen ett fantastiskt ögonblick att träffa honom för första gången. Det var väldigt givande, säger John om första mötet med sin pappa som då hade hunnit fylla 87 år.

– Det känns fantastiskt och bortom min fantasi att träffa min son, speciellt i min ålder och efter alla dessa år, säger Eddie om mötet med sin förlorade son.

Mamman ville först inte träffa honom

Via Ancestry fick John sedan kontakt med sin biologiska mamma Benita, 88, 2020. Hon levde också fortfarande och bodde nu i Kanada och inte i hemlandet Filippinerna. Först var hon dock lite motvillig till att träffa sin son. Hon hade inte berättat för någon om honom och skämdes nog över vad hon gjort, tror John. Men efter ett tag gick hon med på att träffa sin son – så sent som nu i februari 2023.

John White med sin mamma Benita.

John White med sin mamma Benita som först var soäker på om hon ville träffa sin son efter 63 år.

John E. White / SWNS

– Vi hade en väldigt bra återförening. När vi träffades för första gången på 63 år kunde jag ge henne en varm kram. Vi tittade in i varandras ögon en lång stund. Jag tror att jag alltid kommer minnas det, säger John om mötet med sin mamma.

John har nu kontakt med båda sina biologiska föräldrar regelbundet och nästa steg blir att de ska få träffa hans fem barn och nio barnbarn.

– Som pappa och nu farfar har jag en djupare förståelse för det här bandet med ett barn, säger John som inte känner någon bitterhet mot sina föräldrar.

– Jag ville att hon skulle veta att hon hade fattat ett bra beslut och adopterat bort mig. Jag har kunnat kommunicera det till henne och hon vet, säger John.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN