Familjen tvingas stänga av 12-åriga sonens respirator – efter beslutet

Archie Battersbee, 12.

Foto: GOFUNDME, INSTAGRAM
Mamma Hollie hittade sin 12-åriga son Archie medvetslös med en sladd runt halsen.
Sedan dess har en livsuppehållande maskin hållit honom vid liv.
Nu har domstol avgjort pojkens framtid – till mammans stora förfäran.
– Vi har inte fått något stöd alls, säger Hollie Dance, enligt Daily Star.
0:33

Efter reklamen: Christinas varning – bebisen höll på att kvävas

(0:33)

Slå på ljud

I april, 2022, hittade mamma Hollie Dance sin son Archie Battersbee, 12, medvetslös med en sladd runt nacken. Hon fick loss sladden och ringde till 112.

Archie fördes akut till ett sjukhus i London. Den 12-åriga pojken kopplades upp till en livsuppehållande maskin, en respirator som ger honom konstgjord andning. Archie hade fått en förmodad svår hjärnskada.

Sedan dess har mamma Hollie väntat på att han skulle vakna upp.

”Hellre ha lite av Archie än inget av Archie”

En händelse som läkarna allt mer tvivlade på var möjligt. Tillslut ville sjukhuset stänga av maskinen som höll den medvetslösa 12-åriga pojken vid liv. Men Hollie vägrade. Hon och maken Paul Battersbee trodde fortfarande att Archies tillstånd kunde förbättras, något Hänt tidigare har rapporterat om.

– Vi vet inte hur omfattande skadan är, men jag vill hellre ha lite av Archie än inget av Archie. Jag vill bara vakna upp varje morgon få pussa på hans vackra lilla ansikte. Jag kämpar för mer tid så vi kan se vad som händer, sa Hollie Dance då till den brittiska tabloiden Daily Mail.

Mamma Helen vill varna andra föräldrar – efter dotterns operation

”Återhämtat sig från en hjärnskada"

Istället för att lyssna på läkarna och sjukvården, påbörjade Hollie och maken Paul Battersbee, en rättsprocess mot beslutet att stänga av Archies livsuppehållande maskin.

– Jag tänker inte acceptera att han lämnar oss förrän Gud har sagt sitt. Jag har hört om mirakel där människor återhämtat sig från en hjärnskada. Han kommer kanske inte vara likadan, men om det finns en chans att han kan få leva ett lyckligt liv efter det här vill jag ge honom det, berättade Hollie om beslutet att ta frågan till rätten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Pojkens framtid avgjord

Nu har domstolens beslut kommit: Archies livsuppehållande maskin ska stängas av, till familjens stora sorg. I början av augusti ska Archies sista konstgjorda andning dras, enligt det brittiska rättsystemet.

Ett beslut familjen starkt motsätter sig emot. Istället har familjen nu vänt sig till FN och bett dem se till att deras pojke ska hålls vid liv. Enligt familjens advokater är domstolens beslut att stänga av maskinen ett ”flagrant brott mot internationell lag”.

Men åklagare Claire Watson håller inte med.

– En förfrågan från FN till den brittiska staten om att inte stänga av maskinen kommer endast vara en förfrågan. Inget annat, säger åklagaren.

Mamma Hollie menar att de inte fått något stöd för deras kamp.

– Vi har inte fått något stöd alls. Det var inget möte, eller likande som gav oss nyheterna mjukt, berättar mamman om domstolsbeslutet.

– Det har har orsakat så mycket stress. Allt skulle kunnat ha gjorts så hemskt mycket smidigare. Vi skulle aldrig behövt ta kampen rättsligt, säger mamma Hollie.

Enorm gastank exploderar – täcker hamnen i giftig rök

Se klippet här!

Foto: GOFUNDME, INSTAGRAM

SENASTE NYTT!