Englands första gay-pappa vill skaffa trillingar med dotterns ex

Saffron Drewitt-Barlow och Barrie Drewitt-Barlow och Scott.

Barrie och Tony Drewitt-Barlow blev kända som Storbritanniens första homosexuella par att skaffa barn.
Nu vill de skaffa fler – med dotterns ex-pojkvän Scott.
– Nu vill vi skriva historia igen som trillpappor, säger Barrie.
Fem fakta om tvillingar
Slå på ljud

Mycket vatten har runnit under broarna sedan 1999, då Barrie och Tony Drewitt-Barlow blev det första homosexuella paret i Storbritannien att skaffa barn via surrogatmamma.

Papporna gick skilda vägar 2019, men lever fortfarande ihop. Tillsammans med sin storfamilj bor de i ett riktigt lyxhus i Florida.

De har även en familjekonstellation som ändå får beskrivas som anmärkningsvärd. Dottern Saffron Drewitt-Barlows ex-pojkvän Scott är nämligen hennes pappa Barries nya man, något som Hänt rapporterat om tidigare.

Barrie och Tony Drewitt-Barlow med tvillingarna Saffron och Aspen 1999.

Barrie och Tony Drewitt-Barlow blev det första homosexuella paret i Storbritannien att få barn via surrogatmamma.

Lynn Hilton/Mail On Sunday/REX

Dottern Saffron ville donera sina ägg

När de träffades hade Saffron dejtat Scott i flera månader. Hon visste dock hela tiden att han var intresserad av män och har hela tiden pratat varmt om deras relation.

Saffron har till och med sagt att hon kan tänka sig att donera ett av sina ägg för att ge tvååriga lillasystern Valentina som är dotter till Barrie och Scott, ett syskon.

– Jag älskar Valentina, och jag vill donera mina ägg för att hjälpa pappa och Scott att få fler barn. Jag tror dock inte pappa gillar idén så mycket, eftersom han skulle vara biologisk morfar till barnet medan Scott skulle vara biologisk pappa, men jag vill verkligen hjälpa till, har Saffron tidigare sagt till Close Magazine, enligt Daily Mail.

Hoppas bli världens första trillingpappor

Nu verkar det som att barnplanerna satts igång på allvar. Den här gången är även ex-maken Tony involverad. I en intervju med Closer säger Barrie att en surrogatmamma ska få tre embryon implanterade om några veckor.

Ett embryo är Valentinas biologiska syster, medan de andra två varit nedfrysta i över 22 år. Förhoppningen är att de ska få trillingar. Oavsett vad så blir det första gången i historien som tre pappor kommer stå på födelseattesten.

– Även om jag och Tony har separerat så är vi fortfarande en familj. Vi skrev historia som det första samkönade paret att få våra namn på våra barns födelseattest. Nu vill vi skriva historia igen som trillpappor, säger Barrie enligt Daily Star.

Tony Drewitt-Barlow, Aspen, Saffron och Barrie

Tony Drewitt-Barlow, Aspen, Saffron och Barrie.

REX

Barrie: ”Älskar att vara pappa”

Barrie och Tony Drewitt-Barlow har tvillingarna Saffron och Aspen, 22, sonen Orlando, 17, tvillingarna Jasper och Dallas, 10.

Barrie har även dottern Valentina tillsammans med Scott.

– Jag älskar att vara pappa mer än allt annat och jag ser inte att något kan stoppa mig från att få fler bebisar inom en snar framtid, säger Barrie.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

LÄS OCKSÅ: Cecile födde sitt eget barnbarn: ”Inte något vi förväntat oss”

LÄS OCKSÅ: Popstjärnans intima avslöjande: Tittar på vuxenfilmer med barnen

Foto: Lynn Hilton/Mail On Sunday/REX

FRÅN FÖRSTASIDAN