Amazon rusar efter succérapporten

Amazon rusar efter succérapporten

Amazons vd Andy Jassy säger i en kommentar att investeringar i AI-teknik har ökat tillväxten inom reklamsegmentet. Arkivbild.

Jordan Strauss/AP/TT
Näthandelsjätten Amazon slår analytikernas förväntningar med råge i sin rapport för årets första kvartal.
Aktien stiger kraftigt i efterhandeln.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vinsten uppgår till 31 cent per aktie, jämfört med förväntade 21 cent per aktie, rapporterar CNBC.

Omsättningen för kvartalet uppgår till 127,4 miljarder dollar, motsvarande drygt 1 300 miljarder kronor, jämfört med förväntade 124,5 miljarder dollar. Det innebär en ökning av omsättningen med 9 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Amazons vd Andy Jassy säger i en skriftlig kommentar till delårsrapporten att bolagets "reklamverksamhet fortsätter att leverera robust tillväxt", och förklarar den delvis med investeringar i AI-teknik för att skräddarsy reklamen till specifika kunder, skriver CNBC.

Bolagets aktie steg tydligt under dagen fram till dess att delårsrapporten presenterades efter börsens stängning, och fortsätter att rusa i efterhandeln.

Amazon befinner sig mitt uppe i en nedskärning av personalstyrkan. I januari tillkännagav Amazon att bolaget ska säga upp 18  000 anställda, vilket då var de mest omfattande uppsägningarna i företagets historia.

I slutet av mars meddelade Andy Jassy i ett internt mejl till personalen att ytterligare 9 000 anställda kommer att behöva lämna sina tjänster.

FRÅN FÖRSTASIDAN