gravid

Diana fick flera missfall utan att veta varför – sen fick hon en son

Diana fick fem missfall på kort tid – tog antibiotika och fick en son.

FOTO: SWNS
Diana fick missfall efter missfall och trodde aldrig att hon skulle kunna bli mamma.
Men en antibiotikakur räddade hennes dröm.
– Allt jag någonsin velat var att bli mamma, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen
0:27

Efter reklamen: Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen

(0:27)

Slå på ljud

Diana Bowden, 39, förlorade fem barn mellan december 2017 och juni 2021. Efter fyra missfall och ett utomkvedshavandeskap (graviditeten börjar växa utanför livmodern) började hon tro att hon aldrig skulle kunna bli mamma.

Läkarna tvingades efter den sista misslyckade graviditeten att operera bort hennes högra äggledare. Både Diana och hennes partner Mike Grosvenor, 41, var förkrossade.

– Allt jag någonsin velat var att bli mamma. Många kvinnor hade slutat försöka vid en viss tidpunkt, säger hon till Daily Mirror.

Diana och Mike med ”mirakelbebisen” Freddie.

Diana och Mike med ”mirakelbebisen” Freddie.

FOTO: SWNS

Fick antibiotika för sina besvär

Hon berättar att hon testade sina äggstockar och livmodern, och att Mike gjorde ett spermatest, för att se om någonting var fel. Men de fick höra att allting fungerade som det skulle.

När paret flyttade till Torbay, Devon, i juni 2021, kom de i kontakt med en välgörenhetsorganisation som hjälper människor som fått missfall och förlorat barn. En fertilitetsspecialist ledde Diana och Mike till Tommy's. Organisationen gav paret den hjälp som de så desperat behövde. Efter att ha undersökt hennes livmoder igen sa läkarna att hon hade endometrit – en inflammation i livmodern.

– De förklarade att det betydde att mina embryos inte kunde fästa och det resulterade i att jag förlorade mina barn i vecka sex varje gång. Jag fick börja ta en antibiotikakur i 14 dagar, jag fick Doxycyklin och skulle ta en tablett om dagen, säger Diana och fortsätter:

Det tog många år innan Dianas dröm uppfylldes.

Det tog många år innan Dianas dröm uppfylldes.

FOTO: SWNS

– Eftersom det var ett test visst ingen vad som skulle hända, men de sa till mig att andra kvinnor som varit med om samma sak och som tog samma antibiotika ofta kunde bli gravida efteråt.

Tvingades till akut kejsarsnitt

Hon var tvungen att vänta tre månader efter kuren innan hon och Mike kunde börja försöka igen. Kort därefter blev hon gravid.

– På varje ultraljudskontroll hördes hjärtslagen. Varje gång kände jag sån stress och oro för att de skulle säga att vi förlorat barnet, säger hon.

Den 20 december 2022 fick Diana åka in på förlossningsavdelningen på Torbay Hospital. Barnets hjärta slog så snabbt, så hon tvingades göra ett akut kejsarsnitt.

Diana ligger med sin älskade nyfödda son. Äntligen blev hon mamma.

Diana ligger med sin älskade nyfödda son. Äntligen blev hon mamma.

FOTO: SWNS

– Jag var så rädd och tänkte: ”Tänk om han inte är vid liv”. Det var en sån stor lättnad när jag såg hans ansikte. Jag behövde höra honom skrika, då kände jag bara lättnad, berättar hon.

Diana trodde att hon aldrig skulle kunna bli mamma, men mirakulöst nog födde hon sonen Freddie, som nu mår bra.

– Jag kan fortfarande inte fatta det, jag ser på honom och tänker: ”Han är vår”. En enda antibiotikakur botade min infertilitet och jag har Tommy's att tacka för allt, säger Diana.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN