tragiska livsöden

Danni har obotlig cancer – hoppas hinna se sonen skriva sitt första ord

Danni och sonen Bodhi tillsammans med pappa Craig.

FOTO: SWNS
Danni Day, 34, har obotlig bröstcancer.
Nu har hon skrivit en lista med saker hon vill hinna göra med sonen innan hon dör.
– Jag vill lära Bodhi gå på toaletten och se honom skriva sitt första ord. Såna små saker skulle vara underbart att få se, säger Danni.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Amelia Adamo: ”Skaffa ett fuck off-kapital”
0:38

Efter reklamen: Amelia Adamo: ”Skaffa ett fuck off-kapital”

(0:38)

Slå på ljud

34-åriga Danni Day från Norfolk, England har alltid velat bli mamma. Men 2017 diagnostiserades hon med bröstcancer och läkarna sa att det inte längre skulle vara möjligt. De intensiva cellgiftsbehandlingarna skulle göra henne infertil. Drömmen om att bli mamma gick i kras... Trodde hon.

Bara ett par år förändrades allt när Danni började må illa och kräkas. Helt plötsligt hade det omöjliga inträffat och Danni var gravid. Hon och partnern Craig Moore, 34, kunde inte tro det, men nio månader senare föddes sonen Bodhi.

I december förra året vände familjens lycka när de tog emot förkrossande nyheter. Dannis bröstcancer hade kommit tillbaka och spridit sig till hennes lever och lungor. Denna gång var cancern obotlig och den unga mamman fick höra att inom två år skulle hon dö.

Det var då hon bestämde sig för att göra en lista med saker hon vill hinna se och göra.

Danni med familjen.

Danni och Craig tillsammans med sonen Bodhi.

FOTO: SWNS

”Jag vill lära Bodhi gå på toaletten och se honom skriva”

Efter att sonen Bodhi fötts hade Danni och Craig nästan förträngt att Danni varit dödssjuk bara år tidigare.

– Vi var förkrossade när vi fick veta att cancern kommit tillbaka. Jag var så nära att nå fem år som frisk. Vi blev bara överväldigade. Och att ha fått Bodhi förändrade perspektivet på saker, berättar Danni för Mirror.

Danni med kort hår i sjukhuskläder.

Danni friskförklarades från sin bröstcancer 2018, men i slutet av förra året hade den kommit tillbaka.

FOTO: SWNS

Två år är en kort tid och Danni vill göra det mesta av tiden. Därför har hon skrivit ihop en ”bucket list” och gjort små planer utspridda över de kommande månaderna. Hon vill bland annat resa utomlands med Bodhi.

– Jag vill lära Bodhi gå på toaletten och se honom skriva sitt första ord innan jag försvinner. Små saker som de skulle vara underbart att se, säger 34-åringen.

Hon berättar att hon främst vill göra saker som känns normala.

Lillasystern: ”Det känns så orättvist"

Efter cellgiftsbehandlingar och strålbehandlingar som fick Danni att tappa allt hår fick hon 2018 veta att hon övervunnit cancern. Det var i slutet av förra året som hon började uppleva magsmärtor igen och diagnostiserades med bröstcancer i andra stadiet. Denna gång obotlig.

Danni med familjen.

Danni och Craig hoppas kunna resa utomlands med sonen Bodhi.

FOTO: SWNS

Dannis syster Natasha Rowland, 32, startade omedelbart en insamling för att göra det möjligt för familjen att genomföra allt på önskelistan. Donationerna strömmade in och redan efter 24 timmar hade de nått målet på 76 000 kronor.

– Det känns så orättvist. Hon är för ung och så har hon lilla Bodhi. Det är så orättvist att de kommer missa så mycket tid tillsammans, säger Natasha.

Danni berättar att hon är helt överväldigad över hur många som ville bidra till insamlingen.

– Jag försöker vara realistisk med vad man kan göra med en hund och en bebis, men vi vill jättegärna ta med Bodhi utomlands på vår första familjesemester, säger Danni.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN