tragiska livsöden

Cancersjuka Chera, 26, har bara månader kvar – firade sista födelsedagen

Cancersjuka Chera, 26, har bara månader kvar – firade sista födelsedagen

SVT
Chera Khader Segestam, 26, är döende i cancer.
I SVT:s minidokumentär Livets sista fest uppfyller hon sin sista önskan och firar hon sin sista födelsedag.
– Jag trodde inte jag skulle vara här idag, berättar hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

ALS-sjuka Victoria: ”Varför jag?”
0:41

Efter reklamen: ALS-sjuka Victoria: ”Varför jag?”

(0:41)

Slå på ljud

26-åriga Chera Khader Segestam från Göteborg diagnostiserades med en aggressiv form av blodcancer under våren förra året. I oktober fick hon beskedet att hon inte har lång tid kvar att leva. I samma stund bestämde sig hon och maken Albin Segestam för att tillsammans leva livet fullt ut – in i det sista.

En av sakerna de ville göra innan tiden rinner ut var att fira Cheras 26-årsdag med familj och vänner.

– I oktober fick jag reda på att jag inte har så många veckor kvar att leva. Men det tänker jag inte acceptera, för jag ska fira min födelsedag och det ser jag fram emot, berättar Chera i SVT:s minidokumentär Livets sista fest.

”Mitt hjärta är så fyllt av kärlek och jag är så himla tacksam”

Chera Khader Segestam lever med Akut myeloisk leukemi (AML), en aggressiv form av blodcancer. Sedan hon fick sjukdomsbeskedet har hon delat med sig av sin resa på sociala medier där hon i skrivande stund har över 18 000 följare.

I slutet av januari delade Chera med sig av en glädjande nyhet. Drömmen att få fira sin 26-årsdag hade gått i uppfyllelse.

Iklädd i en svart klänning står Chera leende framför en rosa skylt med texten ”Chera 26 år”. Hon ser pigg och frisk ut. Bredvid henne skymtas stora ballonger och rosa ljus som lyser upp rummet.

Jag fick fylla 26. Jag fick se alla mina nära och kära i en och samma lokal, delade på samma mat och åt av samma godsaker. Mitt hjärta är så fylld av kärlek och så himla tacksam”, skriver hon under bilden tillsammans med en hyllning till maken:

”Albin. Jag kommer förevigt älska dig här och i alla liv vi ska till. Ikväll skålade vi för alla som lider av psykisk ohälsa, sjukdomar osv. Jag hoppas och ber till Herren att detta är bara början på vår resa och att livet ger oss exakt det vi önskar oss”.

Chera och Albin hade varit på en enda Tinderdejt

När Chera fick sin cancerdiagnos för snart ett år sedan hade hon och maken Albin bara gått på en Tinderdejt. Trots det valde paret att fortsätta sin kärleksresa. I december förra året blev de man och hustru.

– Många kanske hade slutat skriva, men jag kände att det är ingen anledning, jag vill fortsätta prata med den här tjejen för jag gillar henne. Det var så det började, sen dess har vi inte slutat prata, säger Albin Segestam till SVT.

För att vara dödssjuk i cancer är Chera pigg och glad. I SVT:s minidokumentär syns hon fira sin 26-årsdag som vilken 26-åring som helst.

I ett klipp hörs hennes vän fråga: ”Vad är det här för skönhet?” och Chera svarar med ett skratt: ”Cellgifter!”

FOTO: SVT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN