ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Beskedet efter galna pulkaförsäljningen: ”Jättesug i hela Sverige”

22 nov, 2022 
https://image.hant.se/Sarah-byline-2.jpg?imageId=8821053&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Sarah Rätzer
En kvinna och en flicka åker pulka. Till höger står Anders Lindblom på XXL med armarna i kors.
När säsongens första snö gjorde entré blev många sugna på att åka pulka.
Det märks hos sporthandlarna som ger lugnande besked om tillgången på pulkor.
– Vi har tagit i lite grann i år, säger Anders Lindblom, vd på XXL.
Annons
Skidåkning i Stockholms innerstad
Skidåkning i Stockholms innerstad

Helgens snöfall över stora delar av landet har orsakat många olyckor, strömavbrott och kaos i kollektivtrafiken. Både Trafikverket och polisen har uppmanat folk i Stockholmsområdet att jobba hemifrån och i helgen uppmanades folk att tänka efter om de verkligen behöver ge sig ut.

”Helt galet vad folk är sugna på att åka pulka”

Men snön har också gjort många sugna på att ge sig ut och åka pulka. Det bekräftar flera sporthandlare som Hänt Nyheter har pratat med.

– Det är helt galet vad folk är sugna på att åka pulka, och åkmadrass och stjärtlapp och vad det nu kan vara för någonting. Det är ett jättesug runtom i hela Sverige skulle jag säga, säger Anders Lindblom, vd på sporthandelskedjan XXL.

De som är oroliga över att pulkorna kan ta slut i det stora pulkasuget kan dock vara lugna.

– Det ser faktiskt väldigt bra ut för vår del. Vi har tagit i lite grann i år och vi hade lite kvar från i fjol också så vi sitter med ett bra lager. Men det kommer alltid vara någon enskild modell som sinar, säger Anders Lindblom som säger att snowracers alltid brukar vara populärt precis som åkmadrasser.

Annons

”Vissa butikers lager kan vara låga”

Även Jesper Nordin, försäljningschef på Intersport vittnar om att snön fick många att ge sig ut på pulkajakt. Men även han försäkrar att tillgången på pulkor är god även i deras butiker.

– Självklart kan vissa butikers lagersaldon vara låga efter snön som kom och den efterfrågan den skapar, men vi har god tillgång på vårt centrallager och leveranser är på väg ut om inte redan framme i butik, säger Jesper Nordin.

FOTO: Cliff Owen AP/ XXL

Annons