föräldraskap

Bens föräldrar övergav honom – adopterades av historiska papporna

Ingen ville ha Ben med Downs syndrom – homosexuella paret fick adoptera till slut

FOTO: Facebook
Ben övergavs av sina biologiska föräldrar och flera fosterfamiljer på grund av att han har Downs syndrom.
Det var inte förrän Stephen och Kris adopterade honom som han fick ett hem på riktigt.
I samband med det blev de det första homosexuella paret att få adoptera ett barn på Malta.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

3-årige Albies kärleksförklaring till sin syster
0:28

Efter reklamen: 3-årige Albies kärleksförklaring till sin syster

(0:28)

Slå på ljud

Redan som liten bebis blev Ben lämnad av sina föräldrar. 2015 föddes han på östaten Malta i Medelhavet. Han fick tidigt en plats i det maltesiska fosterhemssystemet, men han ratades av familj efter familj. Alla vägrade att ta emot honom på grund av han har Downs syndrom.

När Stephen Vella och Kris Grima först såg Ben kände de genast kärlek och de ville adoptera den lille krabaten – problemet var bara att inget samkönat, homosexuellt par någonsin hade fått adoptera ett barn på Malta. De ville så gärna bli pappor åt Ben och redan året därpå, 2016, gjorde de någonting historiskt.

Stephen Vella och Kris Grima är papporna som räddade Ben från ett liv i kyla och utanförskap.

Stephen Vella och Kris Grima är papporna som räddade Ben från ett liv i kyla och utanförskap.

FOTO: Facebook

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

”Välsignad med två kärleksfulla föräldrar”

Stephen och Kris lyckades se till att lagstiftningen ändrades så att de kunde erbjuda Ben sitt varma hem och sin kärlek.

I dag kan vi officiellt presentera vår vackra son, vi är evigt tacksamma för denna stund och att vi får leva ut vår dröm att bli föräldrar och Bens dröm om att ha en kärleksfull familj. Resan har varit lång och prövande men den har testat och utmanat oss på olika sätt. Vi har verkligen vuxit oss starka”, skrev pappa Kris på Facebook efter att beslutet om adoption gått igenom rent juridiskt.

Ben flyttade in hos Stephen och Kris under 2016

Ben flyttade in hos Stephen och Kris under 2016

FOTO: Facebook

Ben kommer att få ett liv som ser ut precis som era barns liv, han är välsignad med två väldigt kärleksfulla föräldrar, fyra farföräldrar, många fastrar och farbröder, kusiner, vänner och två beskyddande hundar”, skrev han.

Senare samma år lade de ut bilder från deras första jul ihop på Facebook.

– Förr i tiden blev man exkluderad från att gifta sig eller bilda familj om man identifierade sig som homosexuell. På grund av lagändringar är allt möjligt nu för tiden, men jag är medveten om att det kommer ta åratal innan samhället faktiskt ser oss som gelikar, sa Kris i en intervju med Malta Independent.

Familjen bor i Sliema, den tredje största kommunen på Malta.

Familjen bor i Sliema, den tredje största kommunen på Malta.

FOTO: Facebook

Nu har åren gått och Ben fyller 8 under 2023. Alla i hans närhet älskar honom och hans farföräldrar sitter gärna barnvakt och hjälper till med allting där hemma.

Du är den största och mest heliga gåvan vi fått, och vi känner oss hedrade att få dela vårt liv med dig”, har paret skrivit på Facebook om sin son.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN