Becky tvingades panikföda vid busshållplats – då kom oväntade hjälpen

Barnaby och Becky

Becky Andrew fick värkar och var på väg att panikföda.
Då hann hon aldrig fram till BB.
”Din födsel kanske inte blev som det var tänkt”, skriver sjukhuset.

Höggravida Becky Andrew upplevde en overklig och obeskrivlig smärta. Värkarna hade satt igång och tillsammans med maken Philip Andrew satte hon sig kvickt i bilen med sikte mot sjukhuset.

Med plattan i mattan gasade han fram på de brittiska vägarna i Yorkshire. Men bebisen var så ivrig på att få komma ut, att paret inte hann hela vägen och tvingades stanna vid en busshållsplats utanför Pinderfields Hospital.

Trots att busshållplatsen låg i anslutning till sjukhuset lyckades inte Philip parkera bilen och få ut Becky i tid. Värkarna var för intensiva, bebisen på väg och i stället för en bekväm säng fick hon varsamt läggas på asfalten.

Philip Andrew

Barnaby Andrew äntrade världen vid den här busshållplatsen i Yorkshire. En omtumlande start för pappa Philip som fick ta emot sonen och linda in honom i sin tröja.

Mid Yorkshire Hospitals Trust

Oväntade räddningen mitt i allt kaos

Just när Becky kände att bebisen var på väg kom en välbehövlig trygghet. En buss vid hållplatsen hade precis stannat och ut klev den arbetsivriga barnmorskan Saskia Bulmer. När hon fick syn på Becky tvekade hon inte en sekund på att assistera henne.

”Saskia sa åt Philip att ta av sig tröjan så han kunde linda in barnet, och bara några minuter senare, klockan 7 på morgonen, föddes Barnaby”, skriver sjukhuset på Facebook.

Det lilla livet kom ut välmående och frisk. Becky och Philip hade fått sitt första barn och var överlyckliga samt tacksamma att barnmorskan agerat så instinktivt.

Barnaby Andrew

Barnaby Andrew kom ut välmående och frisk.

Mid Yorkshire Hospitals Trust
ACTION! Kvinna panikfödde i bilen – maken filmade ALLT!

”Kanske inte blev som det var tänkt”

När Barnaby äntrade världen så gjorde han det originellt, vilket gjorde att de behövde anpassa sig till situationen och se till så att bebisen fick en god start på livet.

”Saskia hjälpte familjen till förlossningsavdelningen där Barnaby fick läggas under en värmelampa för att få upp kroppstemperaturen. Klockan 07.30 var allt över”, skriver sjukhuset och fortsätter:

”Stort grattis till Philip och Becky till födseln av Barnaby Andrew. Din födsel kanske inte blev som det var tänkt, men det kommer garanterat vara en som vi minns”.

Becky Andrew

Becky Andrew håller nyfödde sonen Barnaby Andrew.

Mid Yorkshire Hospitals Trust

LÄS OCKSÅ: Kvinnan tvingas föda på motorvägen – hyllar maken och larmoperatören

LÄS OCKSÅ: Singelpappan Ben, 37, har adopterat sex barn med särskilda behov

Foto: Mid Yorkshire Hospitals Trust

Senaste nytt