TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Armand Duplantis stoppas från drömtävlingen – vädjan till svenskarna

16 sep, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Armand Duplantis stoppas från drömtävlingen – vädjan till svenskarna
En av Sverige största idrottsstjärnor – Armand ”Mondo” Duplantis stoppas från att tävla utomhus. Nu vädjar han till svenska folket:
– Jag tycker att stadstävlingarna…”, säger Duplantis.
Annons
Levengoods sextips till Armand DuplantisBrand logo
Levengoods sextips till Armand Duplantis

För Armand Duplantis, 22, är tävlingssäsongen 2022 över. Under säsongen blev det guldregn i VM inomhus, i VM utomhus och i EM utomhus. Som kronan på verkat slog friidrottsstjärnan dessutom flera världsrekord under tävlingarna.

En otrolig prestation av 22-åringen.

Men än är inte allt över. För på sidan om världstävlingarna har Armand Duplantis varit på flera stadstävlingar. Att hoppa inför storpublik är något ”Mondo” har visat stor uppskattning för, som under Diamond League-tävlingen i Lausanne i somras.

– Jag tycker att stadstävlingarna är supercoola. Det skapar en helt annan upplevelse och det kan tilltala fler människor, som kanske inte tittar annars. Stadstävlingarna är fantastiska och jag tycker verkligen om det, sa Armand Duplantis under en presskonferens.

Annons
Duplantis har gjort en otrolig säsong – och slagit flera världsrekord.

Vädjar till svenska folket

På sina sociala medier, bland annat på sin Twitter-kanal, har Duplantis vädjat till svenska arrangörer om att även Stockholm borde ha en stavhoppstävling i stadsmiljö.

Men enligt tävlingsdirektören för Diamond League-galan Jan Kowalski så är det Stockholms Stadion som gäller.

– Det finns inget formellt hinder, men som det är nu vill vi gärna ha Mondo Duplantis på Stockholms Stadion framför allt, säger tävlingsdirektören Jan Kowalski till Radiosporten.

Men Armand Duplantis dröm om att hoppa på Stockholms gator är inte helt krossad:

– Vid sidan om att få publiken att komma till oss måste vi också komma till publiken, att komma ut så de får se vår sport och vår verksamhet. Det man får titta på är att hitta något ytterligare tillfälle då det skulle passa att han hoppar, säger Kowalski till radiokanalen.

Foto: TT

Annons