Armand Duplantis oväntade ord efter chockförlusten – erkänner nu

Armand Duplantis oväntade ord efter chockförlusten – erkänner nu

FOTO: IMAGO/Chai von der Laage
I helgen förlorade Armand Duplantis chockerande sin första tävling på ett år.
Fansens oro besannades efter en allt för avslappnad stil, skriver Sportbibeln.
Melwon Holm slår världsrekord
0:24

Efter reklamen: Melwon Holm slår världsrekord

(0:24)

Slå på ljud

Inför Armand "Mondo" Duplantis två sista tävlingar fanns en stor oro bland de svenska fansen att 22-åringen skulle ha tappat motivationen efter sina två världsrekord. Under helgens Diamond League-tävling i Bryssel besannades deras oro när han förlorade sin första tävling på ett år, efter 20 raka vinster.

Duplantis kom in på en andra plats efter tre rivningar på 5,91 meters höjd - en stor besvikelse för svenskarnas favorit som håller världsrekordet i höjdhoppning på 6,21 meter.

– Inte min bästa tävling. Jag kanske gick in i tävlingen lite för avslappnad. Jag kände på förhand att det inte fanns något som kunde gå fel, säger han själv om nederlaget.

Duplantis förlust i Bryssel blev den första efter 20 raka vinster under säsongen.

FOTO: TT/Shutterstock

"Det kanske var bra"

Duplantis pappa och tränare Greg Duplantis närvarade inte vid tävlingen i Bryssel, vilket skulle kunna bidragit till den oväntade förlusten. Men Mondo är fortsatt positiv och ser inte säsongens första förlust som något negativt, utan en god lärdom.

– Det var kanske bra att få ett litet uppvaknande. Helt ärligt så tror jag att jag behövde det, säger han till Sportbibeln.

FOTO: TT/Shutterstock

FRÅN FÖRSTASIDAN