politik

Annie Lööf om sitt dåliga samvete för barnen: ”Blir lite rörd”

Tilde de Paula Eby och Annie Lööf.

FOTO: TV4
Annie Lööf avslöjar att hon har dåligt samvete för alla de saker familjen har fått genomleva under hennes intensiva år som partiledare – och allt hon har missat.S
Tvåbarnsmamman blir rörd när hon pratar om det med Tilde de Paula Eby i Efter Fem i TV4.
– Det är småsaker i vardagen som man missar, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Annie Lööf om mötet med Theodor Engström ”Isades i kroppen”
0:35

Efter reklamen: Annie Lööf om mötet med Theodor Engström ”Isades i kroppen”

(0:35)

Slå på ljud

När Annie Lööf, 39, valdes till partiledare för Centerpartiet som 28-åring 2011 blev hon deras yngsta partiledare någonsin.
Sedan dess har det hunnit hända mycket, hon har både ingått i högerstyret Alliansen tillsammans med högerpartierna och i en mittenkonstellation tillsammans med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna genom Januariavtalet. Hon har även totalt bytt frisyr och fått barnen Ester Lööf, 7 och Saga Lööf, 3 tillsammans med maken Carl-Johan Lööf, 43.

Annie Lööf 2011, året då hon valdes till partiledare för Centerpartiet.

Annie Lööf 2011, året då hon valdes till partiledare för Centerpartiet.

Claudio Bresciani / TT

Med med sin position som partiledare, riksdagsledamot och ett tag även Sveriges näringsminister har det varit mycket jobb. Det har gjort att hon har missat flera händelser och saker i sina barns liv.

Annie Lööf om sitt dåliga samvete: ”Får lämna dem med sin pappa”

När Annie Lööf får frågan av Tilde de Paula Eby i Efter Fem om hon känner dåligt samvete för det hennes familj tvingas genomleva på grund av hennes yrke, avslöjar hon sitt dåliga samvete.

Annie Lööf sitter på stranden tillsammans med maken Carl-Johan Lööf med barnen Ester och Saga i varsin famn

Annie Lööf tillsammans med maken Carl-Johan Lööf och barnen Ester och Saga.

FOTO: Instagram

– Jag haft dåligt samvete när jag har missat lucia för att jag sitter här riksdagen och ska rösta om stadsbudgeten. När jag ännu en semester får åka hem och får lämna dem med sin pappa för att jag ska göra någonting. Det är småsaker i vardagen som man missar, säger Annie Lööf men förklarar sedan varför hon tycker att det har varit värt det.

Lööf om varför det är värt det

– Sedan har jag alltid känt och känner fortfarande att när mina döttrar är lite äldre och de läser vad jag har gjort under min partiledartid så kommer de vara väldigt stolta, det är det som har drivit mig hela tiden att göra dem stolta. Nu blir jag lite rörd här, säger Annie Lööf som i september avslöjade att hon ska avgå som partiledare för Centerpartiet. Hon sitter dock kvar tills partiet har röstat fram en ny kandidat.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN