politik

Anna Kinberg Batra avslöjar relationen till maken Davids pappa

Anna Kinberg Batra och David Batra samt Satish Batra till höger.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Eero Hannukainen/TT
Anna Kinberg Batra och David Batra är ett av Sveriges kändaste par.
Nu avslöjar Anna Kinberg Batra den nära relationen till Davids pappa Satish Batra.
– Den mest sagolika... säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Partiledarnas miss: ”Jag gör som jag blir tillsagd”
0:25

Efter reklamen: Partiledarnas miss: ”Jag gör som jag blir tillsagd”

(0:25)

Slå på ljud

Politikern Anna Kinberg Batra, 52, och komikern David Batra, 50, kan uppfattas som ett omaka par men de har nu varit gifta i hela 21 år. Paret som träffades på en lägenhetsfest på Södermalm i Stockholm har även dottern Elvira Batra, 16, ihop.

Anna Kinberg Batra, David Batra och Elvira Batra på galapremiären av Utvandrarna 2021.

Anna Kinberg Batra, David Batra och Elvira Batra på galapremiären av Utvandrarna 2021.

Karin Törnblom/TT

Anna Kinberg Batras nya jobb

Nyligen valdes den före detta partiledaren för Moderaterna Anna Kinberg Batra till landshövding för Stockholm.

”Från och med 1 mars blir jag statens representant i Stockholm - lite som att bli ambassadör men med mer näringslivskontakter och utan att behöva flytta från världens vackraste och bästa region. Vars styrka och konkurrenskraft aldrig kan tas för given, utan alltid behöver främjas. Det ser jag fram emot på nya jobbet, återkommer då men tack för många lyckönskningar redan i dag så länge”, skriver 52-åringen på Instagram om det nya uppdraget.

Anna Kinberg Batra om nära relationen till sin svärfar

Nyligen la Kinberg Batra även ut ett inlägg om sin svärfar Satish Batra, 85, på Instagram. Han har nyligen gett ut en bok om sitt liv påhejad av sonen David Batra. Kinberg Batra hyllar nu boken och avslöjar samtidigt sin nära relation till svärfar.

”Fint om den äldste mannen i mitt liv, med den mest sagolika och samtidigt sanna livsberättelsen. Intervjun finns i Sydsvenska Dagbladet, boken ”Meeting Mr Shelley” finns på Amazon”, skriver hon.

Anna och Elvira Kinberg Batra med David Batras föräldrar Marianne och Satish Batra på premiären av <i>Peter Pan – går åt helvete</i> på Cirkus i Stockholm i januari.

Anna och Elvira Kinberg Batra med David Batras föräldrar Marianne och Satish Batra på premiären av Peter Pan – går åt helvete på Cirkus i Stockholm i januari.

Karin Törnblom/TT

Satish Batra växte upp i en fattig familj i Indien och flydde landet när Indien bröt sig fri från Storbritannien på 40-talet. Han hamnade till slut i Lund där David Batra föddes. Att Satish är 85 år vet han inte helt säkert eftersom han vet inte om han är född 1936 eller 1937.

”Det har varit en rejäl resa i livet! Än idag får jag tårar i mina ögon när jag läser de sparade breven från min far på engelska och min mor på hindi, vilket ytterligare tvingar mig att skriva följande sidor”, skriver Satish själv om boken.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN